Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Globus

Najviše nominacija za Zlatni globus dobio je film 'Oblik vode'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.12.2017.
u 17:01

Nakon "Oblika vode", koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler "The Post" sa šest nominacija.

Mračna bajka "Oblik vode" meksičkog redatelja Guillerma del Tora osvojio je najviše, sedam nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus, uključujući i onu u kategoriji najbolje drame, objavljeno je u ponedjeljak. 

Nakon "Oblika vode", koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler "The Post" sa šest nominacija. Osim ova dva filma, u kategoriji najbolje drame nominirani su i ratni film "Dunkirk" Christophera Nolana, crna komedija "Tri plakata izvan grada" i romantična komedija "Zovi me svojim imenom"

U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla nominirani su filmovi "Lady Bird", "Ja, Tonya",  "The Disaster Artist", "Bježi" i "Najveći showman". 

Među nominiranima za najbolje glumce u dramskoj kategoriji su Daniel Day-Lewis, Tom Hanks, Gary Oldman i Denzel Washington. Za najbolje glumice u istoj kategoriji borit će se, među ostalima, Jessica Chastain, Frances McDormand i Meryl Streep. 

Među nominiranima u glumačkim kategorijama u mjuziklu ili komedijama nalaze se i Steve Carell, James Franco i Hugh Jackman te Judi Dench, Helen Mirren i Emma Stone. 

Dobitnici Zlatnih globusa, nagrade koju dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu i smatraju se najboljim pokazateljem uoči Oscara, bit će objavljeni 7. siječnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije