Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček uz glazbeni spektakl

Najveseliju noć u godini provedite uz bogati glazbeno-scenski program HRT-a

Nova godina HRT
29.12.2014.
u 17:55

Kao i svake godine i ove HRT svojim gledateljima priprema nezaboravan doček Nove godine uz raznoliki glazbeni program koji će potrajati do dugo u noć

Novogodišnja večer započinje glazbenim talk showom u kojem će se izmjenjivati ovogodišnji hitovi pop rock glazbe i osobe iz javnog života. 

„Hit godine“ je duhoviti rezime 2014. godine u kojoj će nas uz mnogo glazbe i smijeha ugostiti Danijela Trbović, Dražen Ilinčić i Tarik Filipović. Uživo pjevaju: Psihomodo pop, Pavel, Opća opasnost, Vatra, Frajle, Dino Šaran. Na kraju emisije mentori showa The Voice – Najljepšeg glasa Hrvatske Toni, Indira, Jacques i Ivan Dečak svojim izvedbama uvest će nas u show koji kreće u siječnju. Za sjajnu glazbu zadužen je glazbeni producent Ante Gelo. 

U 21.30  počinje glazbeni spektakl „Dobre vibracije“ u kojem će nastupiti stotinjak glazbenika, izvodeći najveće hitove domaće glazbe.
Oliver Dragojević priredio je za gledatelje HRT-a jedinstveno izdanje svojih velikih hitova. S njim nastupaju: jedan od najpopularnijih violončelista današnjice Stjepan Hauser, maestralni Elvis Stanić na gitari te genij usne harmonike Antonio Serrano, koji je nastupao uz virtuoza Paca De Luciu
Ovu glazbenu čaroliju upotpunit će svojim inspirativnim glasovima zbor „Izvor“.

Četrdeset godina uspješne karijere Parnog Valjka, jednog od najpopularnijih sastava s ovih prostora, jamči obilje dobrog raspoloženja i zabave. U 22:10 HRT donosi unplugged verziju njihovih najvećih hitova. 

U 22:40 započinje glazbeni spektakl u kojem će gledatelji moći zapjevati i zaplesati s više od 100 glazbenika i uz njih ući u Novu 2015. 
Barbara Kolar je domaćica novogodišnjeg partyja koji će otvoriti orkestar Nikše Bratoša od četrdesetak glazbenika. Uz njih će nastupiti „Zli bubnjari“, zbor „Concordia discors“ te Massimo, Vanna, Goran Karan, Danijela Martinović, Nataša Janjić, Ervin Baučić, Saša Lozar, Natali Dizdar, Mila Elegović, Giuliano, Renata Sabljak, Zorica Kondža, Đani Stipaničev, Enis Bešlagić, Plavi orkestar, Severina i mnogi drugi.

Slijede „Puna srca, pune čaše“ koja i ove godine donose tradicijske pjesme za sve generacije. Uz pjesme hrvatskih regija, starogradske hitove, sevdalinke i romske pjesme provest ćemo prve sate 2015. 

Na Prvom programu slijedi „Šokačka rapsodija“, koncert najvećeg tamburaškog orkestra na svijetu, koji će gledatelje razveseliti bogatim programom domaće i svjetske tamburaške glazbe. Orkestar je kao svjetska atrakcija ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Prvog dana 2015. HRT prenosi tradicionalni  „Novogodišnji koncert iz Beča“. Prijenos počinje u 11:15 na Prvom programu. Najdugovječniji i najpoznatiji projekt klasične glazbe sa znatiželjom i veseljem očekuju milijuni televizijskih gledatelja. Bečka filharmonija će u zlatnoj dvorani Musikvereina, na programu, kao i uvijek imati, valcere, polke, galiope iz pera skladatelja obitelji Strauss.

>>Glazba glavni adut televizija na Silvestrovo

Komentara 3

Avatar antuntun55
antuntun55
18:17 29.12.2014.

..zagarantirano vam je užičko kolo i karleuša ,s osvrtom na dočeke s "drugom Titom"....

KA
KatarinaMedici
16:05 30.12.2014.

Jel se to naša Barbara opet zbuckala?

WC
wCROw
20:21 29.12.2014.

Ha,ha. Definitivno najskuplji doček sa pretplatom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije