Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogu li to?

Najveći udarac dosad! Meghan i Harryju žele oduzeti titulu

Foto: PA/Pixsell
1/5
09.09.2019.
u 19:30

Peticijom se želi ukazati na to da se titule ne bi trebale koristiti u službenim dokumentima jer su "potpuno nedemokratske i simboliziraju ugnjetavanje široke javnosti od bogate elite".

Građani Brightona nezadovoljni su situacijom u kojoj se trenutačno nalaze zbog kraljevske obitelji, prenosi Daily mail.

Naime, zbog novca koji im se oduzima porezom i daje kraljevskoj obitelji, građani su odlučili pokrenuti peticiju kojom bi se na teritoriju njihova grada izglasalo ukidanje kraljevskih titula. Brighton spada u pokrajinu East Sussex, povezanu s Meghan i Harryjem, a neki građani pobunili su se da ne žele imati takve predstavnike.

Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Općinsko vijeće Brightona, čini se, o toj odluci ozbiljno razmatra, a peticiju je potpisalo nešto manje od 2000 ljudi. Kroz sljedećih nekoliko tjedana trebali bi donijeti odluku o ovom prijedlogu. Peticijom se želi ukazati na to da se titule ne bi trebale koristiti u službenim dokumentima jer su "potpuno nedemokratične i simboliziraju ugnjetavanje široke javnosti od bogate elite".

Peticija je pokrenuta nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa kritizirani zbog korištenja privatnog leta umjesto komercijalnog. Građani također očekuju od gradonačelnika da ne prima Harryja i Meghan u posjet.

Vojvoda od Sussexa Harry je postao nakon vjenčanja s Meghan, čime je postao drugi vojvoda od Sussexa u povijesti i prvi u posljednjih 175 godina.

Vijeće, piše Daily mail, ne može oduzeti paru njihove titule koje im je dala kraljica, ali peticija poziva službenike da ih prestanu nazivati ​​Sussexima u službenim dokumentima.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar mikioni
mikioni
20:47 09.09.2019.

nemrem spavat sada

Avatar raco
raco
23:15 09.09.2019.

Koga zaboli...sta mi imamo s kraljevskom obitelji u VB?

NE
neboiznadzagreba
20:39 09.09.2019.

Pa nek' im je i oduzmu, nisu je ničim ni zaslužili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije