Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smršavio i teško hoda

Najveći seksualni predator Hollywooda predao se policiji!

Foto: Reuters/Pixsell
1/15
Autori: Ivana Carević, Hina
25.05.2018.
u 14:21

Weinstein je nakon podizanja optužnice pušten na slobodu uz jamčevinu od milijun dolara, obvezu nošenja elektroničke narukvice i predavanja putovnice, javlja AFP.

Najveći seksualni predator Hollywooda Harvey Weinstein predao se policiji nakon što ga je tijekom zadnjih nekoliko mjeseci velik broj glumica i suradnica optužio za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. 

Kamere su zabilježile njegov dolazak u policijsku postaju u New Yorku, a fotografije i snimke pokazuju kako je nekada veliki moćni čovjek Hollywooda znatno smršavio i otežano hoda, piše The Mirror. 

Weinstein (66) je oko 7.30 sati po lokanom vremenu stigao u policijsku stanicu na jugu Manhattana, nedaleko od mjesta gdje je jedno vrijeme imao ured i od njegove kuće u Greenwich Villageu. Ispred zgrade ga je dočekalo nekoliko desetaka kamera i novinara svjetskih medija, ali nije dao nikakvu izjavu.

Newyorška policija je nedugo nakon toga priopćila da je optužen za silovanje i za spolno zlostavljanje dviju žena, ali nije navela druge pojedinosti. Nakon policijske obrade Weinstein je u pratnji policije oko 9.15 sati (15.15 sati) došao na sud, objavio je ured državnog tužitelja. Po pisanju nekih medija, za spolno zlostavljanje optužuje ga Lucia Evans, koja je jednom javno posvjedočila da ju je Weinstein 2004. prisilio na felaciju.

O optužbi za silovanje zasad nema nikakvih informacija. Weinstein je nakon podizanja optužnice pušten na slobodu uz jamčevinu od milijun dolara, obvezu nošenja elektroničke narukvice i predavanja putovnice, javlja AFP.

Uvjeti njegova puštanja na slobodu utvrđeni su na kratkom saslušanju pred sudcem na Manhattanu, na temelju dogovora koji su prethodno postigli državni tužitelj Manhattana i njegov odvjetnik Ben Brafman.

Izvješća o Weinsteinovu nasilju nad ženama pokrenula su lavinu sličnih optužaba protiv drugih holivudskih zvijezda, televizijskih novinara i drugih moćnih ljudi. Mnogi od njih su otpušteni ili su dali ostavku. Bujica optužaba potaknula je pokret MeToo, kojem su se pridružile žene iz svih grana industrije koje su iskusile seksualno uznemiravanje ili napastovanje na poslu.

Više od 70 žena optužilo je suosnivača Miramax filmskog studija za seksualno napastovanje i silovanje, a neki od  ovih slučajeva su se dogodili i prije nekoliko desetljeća, ali zbog velikog Weinsteinova utjecaja u filmskoj industriji te žene su se bojale pričati o tome što im se dogodilo. 

1/9

Komentara 12

Avatar Oneill
Oneill
14:34 25.05.2018.

Kakav je ovo naslov za vas je završena priča nekoga osuđujeze a sam još nije osuđen a to je u današnjoj naopakoj Demokraciji a ako je i ima.

KL
klasika
15:21 25.05.2018.

Isto tako treba "hapsit" sve urednike koji objavljivanjem golišavih žena iste tretiraju kao meso. VL prvi.

HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
15:02 25.05.2018.

Vi već presudili, samo još da kaznu izreknete. Pretpostavljam, čekićem u glavu, srp pod vrat ili tako nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije