Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna obljetnica

Najveća ljubav Toše Proeskog: 'Svaki put kad odem na njegov grob završim u bolnici'

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Facebook
1/9
16.10.2020.
u 08:00

''Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome'', riječi su prerano preminulog pjevača, koje će zauvijek ostati urezane u srcima svih onih koji su ga poznavali.

Trinaest godina prošlo je od tragične pogibije Toše Proeskog koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni. Makedonski slavuj preminuo je u ranu zoru 16. listopada 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, na autocesti Zagreb – Lipovac, oko 6.20 ujutro, u 26. godini života. Pjevač je bio na putu prema Zagrebu, sjedio je na suvozačkom mjestu u automobilu kojim je upravljao njegov prijatelj Georgij Georgijevski, a zbog neprilagođene brzine vozilo je udarilo u prikolicu tegljača i to baš onom stranom na kojoj je bio Toše. Preminuo je na licu mjesta, a tuga za njegovim preranim odlaskom ne blijedi ni trinaest godina nakon strašne tragedije.

1/3

Ni za njegova života, ni danas, nije bilo osobe koja za Tošu nije imala samo pohvale. Njegove riječi: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja. Iako je po prirodi bio poprilično samozatajan, njegov ljubavni život nije prošao nezapaženo. Bliski prijatelji preminulog pjevača tvrde da je on oduvijek imao samo jednu veliku ljubav. Riječ je o bivšoj profesionalnoj rukometašici Andrijani Budimir s kojom je, s prekidima, proveo nekoliko godina u vezi. Vezu su započeli 2001. godine, ali je tome došao kraj nakon tri godine. Obnovili su vezu 2007., kad su počeli i živjeti zajedno. Iste godine, točnije 16. listopada, Toše je izgubio život u prometnoj nesreći. – Nekad mi je Toše nosio bijele ruže, moje omiljeno cvijeće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošin grob, završim u bolnici – ispričala je svojedobno Budimir koja se nije htjela odreći nošenja crnine te se potpuno povukla i jako smršavjela. Toše ju je navodno planirao zaprositi, ali su menadžeri rekli kako je to "loše za njegovu karijeru".

Foto: Daniel Pavlić

Andrijana se tada još uvijek bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula. Danas je uspješna voditeljica rukometne škole za djecu u Makedoniji. – Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati. Govorili su mi da život ide dalje i da trebam nešto raditi. Ne sređujem se, ne šminkam, nigdje ne mogu izaći – pričala je svojedobno Andrijana koja je u jednom trenutku otvorila kozmetički salon, ali to je nije veselilo. Njihovu ljubav nisu zaobišle prepreke. Naime, njegova menadžerica Ljiljana Petrović tvrdila je da oni uopće nisu bili u vezi. – Nikada nisam razumjela njezine posesivne reakcije. Na promociji njegova albuma uvjeravala ga je da sam svojim dolaskom sve upropastila. Jednom sam ga nazvala i ona se javila. Tražila sam njega, a ona je odgovorila da on i ja ne možemo biti zajedno. Rekla sam mu da ću se povući ako želi, no on se nije mogao odlučiti. Rekao mi je tada da je postala nepodnošljiva – rekla je jednom. Odlučila je podići tužbu zbog svih Ljiljaninih tvrdnji i dobila je spor. Na sudu je uspješno dokazala da je bila u vezi s pjevačem, priloživši dvjestotinjak SMS poruka koje su izmijenili. – Ta je žena uništila moj život i ugled pa se ljudi, kad me vide na cesti, pitaju jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. Tužila sam je da pokažem da laže, a ne zbog novca – rekla je Andrijana koja je bila vrhunska sportašica i jedno vrijeme igrala za koprivničku Podravku.

Danas trenira djecu i mlade, a prošle je godine postala prva trenerica muške reprezentacije Sjeverne Makedonije. Godinama je tugovala zbog gubitka svoje ljubavi, ali sreća joj je pokucala na vrata i prije šest godina udala se za skopskog ugostitelja Johana s kojim ima četverogodišnjeg sina Maksima. Doduše, drugi izvori tvrde kako je do samog kraja Tošina života u pitanju bila jedna druga djevojka, Blagica Micova s kojom je pjevač bio od 1998. do 2002. godine. S makedonskom manekenkom Toše je prekinuo zbog prevelike popularnosti, a u vezu su se opet upustili nakon njegova nastupa na Eurosongu 2004. godine. Dvije godine poslije vezu su ponovno okončali. – Toše i ja nikada nismo prekinuli kontakt. Svakoga tjedna smo se čuli, čak sam i u ljeto 2006. ljetovala s njim na Ohridskom jezeru – kazala je Blagica u jednom od rijetkih intervjua koji je dala nakon Tošine smrti.

Kazala je da je prema pjevaču gajila snažne emocije tijekom veze, a one su ostale sve do danas. – I dalje ga volim na jedan vrlo poseban i samo meni shvatljiv način. Sigurna sam da više nijednog muškarca neću voljeti kao njega – izjavila je Blagica koja je danas, prema pisanjima stranih medija, u sretnom braku i majka je dvoje djece.

Foto: Daniel Pavlić

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:02 16.10.2020.

Onda ne idi na grob šta dramiš....

LI
liliZG
13:28 16.10.2020.

Baš razmišljam kak se osjećaju njihovi sadašnji muževi kada ih stalno podsjećaju da su broj 2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije