Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONTAŽSTROJ

Najpoznatiji hrvatski glumci stali u obranu pobačaja

Montažstroj
Foto: Montažstroj
1/5
18.05.2017.
u 17:55

Riječ je o zvučnoj rekonstrukciji drame koju je 1929. godine napisao Friedrich Wolf. Ovim medijskim projektom Montažstroj se uključio u javnu raspravu o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

Montažstroj je danas objavio posljednju epizodu svoje audio drame Cijankalij §218. Riječ je o zvučnoj rekonstrukciji drame koju je 1929. godine napisao Friedrich Wolf. Kao liječnik je upoznao uvjete života u radničkim četvrtima, a svoja je iskustva opisao u drami, kroz priču o mladoj radnici Hete. Ona čitav život oko sebe gleda žene koje uz četvero, petero ili šestero djece jedva prehranjuju svoje obitelji.

Ovim medijskim projektom Montažstroj se uključio u javnu raspravu o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

Nakon završetka posljednje epizode, svoj stav o pobačaju rekli su i poznati hrvatski glumci koji su sudjelovali u realizaciji audio drame.

Tihana Lazović u ulozi Hete: "Nitko na ovome svijetu ne može odlučivati što ću ja sa svojim tijelom."

Daria Lorenci Flatz u ulozi Majke Fent: "Najtužnija stvar na svijetu je kad majka ne voli svoje dijete. Ako neka majka ne može biti majka, ne možemo ju natjerati na to."

Dado Ćosić u ulozi Maxa: "Možemo izroditi još milijun Hrvata, ali što s tim kad će taj milijun otići iz ove zemlje?"

Nina Violić u ulozi Madame Heye: "Svijet može izgledati isto ovako kao što izgleda, samo da su duboko fašistički zakoni oko nas."

Goran Grgić u ulozi Dr. Moellera: "Nijedna zabrana ne dovodi ničemu dobrome, ako krećemo prema tome da se vraćamo zapravo u prošlost, sigurno nećemo doći do dobrog rješenja."

Komentara 33

TO
tolitol
18:12 18.05.2017.

"Možemo izroditi još milijun Hrvata, ali što s tim kad će taj milijun otići iz ove zemlje?" Apsolutno, bolje je stoga milijunu Hrvata uskratiti pravo na život. Mada sam ja optimističan. Jednog dana će se kao u Americi i ovdje konačno početi naše "kulturnjake" odvikavati od državne sise i privikavati ih na tržište. Pa će država moći biti jeftinija, porezi manji, gospodarstvo jače, pa će i manje Hrvata iseljavati.

KA
kažemja
18:16 18.05.2017.

Uvijek ista besmislena, kriva i apsurdna teza .... nitko ne može odlučivati što ću ja sa svojim tijelom...... potpuno krivo i zlonamjerno tumačenje ! Ženo , u pravu si što se tiče tvog tijela , apsolutno , ali taj plod , zametak , beba ili što god već nije tvoje TIJELO . To je živo biće koje već sa 18 dana ima srčanu aktivnost , znači radi se o drugoj osobi a ne o tvom tijelu. I nemaš ga pravo UBITI !!!!!!!

Avatar alien79
alien79
18:05 18.05.2017.

Nisam ni sumnjao da ekstremna Violićka neće spomenuti fašizam. Upravo ona baštini jednu vrstu istog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije