Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgoda

Najnovija žrtva zlostavljača Weinsteina je – Nikola Tesla!

Harvey Weinstein
Foto: Reuters
1/3
15.10.2017.
u 11:08

Naime, film The Current War ili Rat struja o znamenitom rivalstvu Thomasa Alve Edisona i Georgea Westinghousea otkazan je do daljnjega zbog procjene kako filmovi The Weinstein Company ne bi bili u ovom trenutku dobro prihvaćeni u američkoj javnosti.

Seksualni skandal s najmoćnijim hollywoodskim producentom Harveyjem Weinsteinom odnio je neočekivanu žrtvu – Nikolu Teslu!

Naime, film The Current War ili Rat struja o znamenitom rivalstvu Thomasa Alve Edisona i Georgea Westinghousea koji je promicao Tesline ideje otkazan je do daljnjega zbog procjene kako filmovi The Weinstein Company ne bi bili u ovom trenutku dobro prihvaćeni u američkoj javnosti. Pa čak i kada se radi o događajima koji su doslovno promijenili ljudsku povijest.

Film je trebao početi s prikazivanjem na Crni petak 24. studenog no sada je termin pomaknut na 2018. godinu. The Current War premijerno je prikazan na Toronto Film Festivalu no kritičari su ga dočekali s izmiješanim emocijama navodeći često kako mu nedostaje ritma te je nepotrebno dug.

Na panelu festivala u New Yorku trebao se pojaviti i scenarist filma Michael Mitnik no odustao je navodeći isto – nije prigodno promovirati neki Weinsteinov film. Nažalost je sada sigurno kako visokoprofilni film o izmjeničnoj i istosmjernoj struji neće ostvariti ciljeve jer se neće prikazati u sezoni Oscara gdje je Weinstein očito za njega imao velike planove. Pogotovo je tako jer je jučer izbačen iz članstva Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti, isto je ranije učinila i britanska BAFTA.

Inače, Rat struja okupio je sjajnu glumačku postavu, Edisona glumi Benedict Cumberbatch kojega znamo i kao Sherlocka Holmesa ali i iz Zvjezdanih staza, između ostalog. Karizmatični Michael Shannon je u ulozi Georgea Westinghousea, dok je u ulozi Nikole Tesle Nicholas Hoult kojega znamo kao Hanka iz X-Mena. Koliko se može vidjeti iz trailera, naš je pronalazač u filmu prikazan kao pokretač i ključna osoba u promicanju i na kraju pobjedi izmjenične struje, upravo onako kako se i zbilo u povijesti.

Harvey Weinstein
1/5

Komentara 24

Avatar -zztop-
-zztop-
12:07 15.10.2017.

Gade mi se te glumice i estradne ličnosti, sad kad su poznate i u drugoj poziciji okreću se protiv svog mentora, jer one su zbog slave DOBROVOLJNO pristale dati svoje tijelo i sad glume nevinašca. Pa svi oduvijek znamo da su iz anonimnosti do slave došle preko kreveta.

GU
Gustirna
13:32 15.10.2017.

Bit ce jos tih koje ce priznati...jer nema u hollywoodu niti jedne koja nije postala glumica preko postelje...

OK
okvarbudovič
16:07 15.10.2017.

antife su aktivne sve u 16.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije