Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brit floyd u zagrebu

Najbolji Pink Floyd tribute band 8. studenog u Domu sportova

brit floyd (1)
Foto: Brit Floyd
1/3
17.09.2012.
u 13:04

Budući da Pink Floyd vjerojatno više neće ići na turneju, na zagrebačkom će se koncertu moći vidjeti njegova najbolja moguća kopija jer se Brit Floyd potrudio "skinuti" svaki detalj, i vizualni i zvukovni

Najveći i najbolji svjetski Pink Floyd tribute show Brit Floyd u sklopu turneje "A Foot in The Door World Tour 2012" u četvrtak 8. studenog dolazi u zagrebački Dom sportova. Brit Floyd, koji slavi zadivljujuću glazbenu ostavštinu Pink Floyda, tako će svoj veličanstveni tribute show predstaviti i u Zagrebu.

"Brit Floyd Show istinski je genijalna reinkarnacija live iskustava s Pink Floydom", "Zasljepljujuće sjajno, zapanjujuće vjerodostojno. Pink Floyd napokon ima tribute show kakav zaslužuje", "Očaravajuće, apsolutno očaravajuće, najuzbudljiviji tribute show", tek su neki od napisa s dojmovima novinara uglednih medija nakon nastupa Brit Floyda koji su glazbeni kritičari proglasili najboljim i najautentičnijim Pink Floyd tribute showom kao i najboljim tribute showom općenito.

Grupu su 2010. godine u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment, i Damian Darlington, gitarist i glazbeni direktor Brit Floyda (koji je imao čast svirati Davidu Gilmouru na proslavi njegova 50. rođendana, 1996. u Londonu).

Budući da Pink Floyd vjerojatno više neće ići na turneju, na zagrebačkom će se koncertu moći vidjeti njegova najbolja moguća kopija jer se Brit Floyd potrudio "skinuti" svaki detalj, i vizualni i zvukovni, pa ako zatvorite oči, moći ćete zamisliti da ste na koncertu Pink Floyda.

"A Foot in The Door World Tour 2012" posvećen je aktualnom, kompilacijskom albumu Pink Floyda "Foot In The Door", vizualno je koncipiran prema posljednjoj turneji Pink Floyda, "Division Bell Tour" iz 1994., a uključuje identičnu rasvjetu i videoprojekcije za svaku pjesmu. Na koncertu koji traje više od dva sata Brit Floyd izvodi većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, pa tako i one s najpopularnijeg izdanja, multiplatinastog albuma "The Wall" (1979.).

Brit Floyd su na svakom dosadašnjem koncertu oduševili publiku, kako onu u 'mitskom' Royal Albert Hallu u Londonu, tako i više od 250.000 ljudi koliko ih je vidjelo na prošlogodišnjoj turneji. Dokazali su da svojom maestralnom prezentacijom glazbene ostavštine jednog od najvećih bendova svih vremena mogu zadovoljiti najodanije i najprobirljivije obožavatelje benda, a set-lista sastavljena je od naslova koje bi sasvim sigurno odabrali najveći obožavatelji Pink Floyda.

Tako su tu, pored klasika "Shine On Crazy Diamond", „Wish You Were Here“, „Another Brick In The Wall“, „Money“, „Time“, „Comfortably Numb“, „Learning To Fly“ ili „High Hopes“ i „One Of These Days“, „Have A Cigar“, "Vera", "Fletcher Memorial Home", „Is There Anybody Out There?“, „Pigs“, pa čak i Barrettova „See Emily Play“. Kao dodatni bonus, zbog velikog interesa i zahtjeva, novi show Brit Floyda uključivat će i punu, 23 minute dugu izvedbu pjesme „Echoes“, snimljenu za jedan od mnogih klasika Pink Floyda, album „Meddle“ (1971.).

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grandfunk
13:25 17.09.2012.

To te ja pitam!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije