Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINA Marijan Mlinarić o svojem zločinu

'Nadam se da će mi Mario moći oprostiti'

27.05.2009.
u 09:27

I dok simpatični farmer, 29-godišnji Bjelovarac Mario Mlinarić naoružan osmijehom i ljudskim vrlinama krupnim koracima grabi prema mogućoj pobjedi u reality showu Farma, zacijelo i ne sluti da je otkrivena mračna tajna njegova tužna djetinjstva.

O tragičnoj sudbini svoje majke Ivke koju je Marijev tata Marijan Mlinarić usmrtio prije 19 godina u Osijeku, gdje je obitelj tada živjela, veseli farmer ne priča ni najbližim prijateljima.

Kobna zima
No njegov otac Marijan Mlinarić, razgaljen kojom čašicom više, novinarima jednog tjednika ipak je u tamnoj atmosferi bjelovarskog kafića ispričao pojedinosti brutalnog zločina zbog kojeg je odslužio deset godina kazne zatvora.

Sve se navodno zbilo jednog zlokobnog zimskog dana za vrijeme svinjokolje. Marijan je previše popio i legao ne bi li se odmorio i otrijeznio. Majka tada 10-godišnjeg Marija i njegove tri godine starije sestre Andreje, krenula je probuditi ga jer je smatrala da se dovoljno naspavao, a trebalo je dovršiti posao oko mesa prije no što padne mrak.

No dok je izvlačila Marijana iz kreveta, on je, još pod utjecajem alkohola, ne mogavši kontrolirati bijes, nasrnuo na nju nožem od svinjokolje s kojim je prije spavanja doteturao do kreveta. Unatoč supruginu zapomaganju i vrisci, Marijan ju je nemilosrdno izbo nožem, a nesretna žena preminula je prije dolaska pomoći. Za vrijeme ubojstva, 10-godišnji Mario je navodno bio kod kuće pa se sve odvilo praktički pred njegovim očima, a Andrea je bila u školi.

Danas 58-godišnji Marijan, koji živi u Bjelovaru i bavi se rezbarenjem drva, što je naučio raditi u zatvoru u Lepoglavi, zbog svojeg se čina iskreno kaje. Novinarima domaćeg tjednika rekao je: “Ne želim svojim izjavama štetiti sinu. Ta se tragedija dogodila prije gotovo 20 godina. Mnogo sam ispaštao zbog svojih grijeha, a sad nisam u kontaktu ni sa svojom djecom. Alkohol me ponio, stvorio od mene monstruma, nisam znao što činim. Nadam se da će mi sin oprostiti.”

Čeka se Marijev izlazak
Strina Jela i stric Drago Mlinarić, koji su Marija i njegovu sestru Andreju u Bjelovaru odgojili, zbog medijski oživljene obiteljske tajne proživljavaju teške dane. Nerado o svemu govore, a najvažnije im je što su Marija odgojili kao dobrog i velikog čovjeka. Sad kada se sve zna, preostaje još samo Marijev izlazak iz showa i njegov sraz s istinom koju je godinama pokušavao zaboraviti i potisnuti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije