Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mama i kći HTV-ovke

Nada i Mirta Šurjak: Joga i šoping najdraže su nam zajedničke aktivnosti

šurjak
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/8
21.06.2014.
u 10:00

- Na pitanje što će biti kad odraste Mirta je najčešće odgovarala “vlasnica”, ali igrala se isključivo mikrofonom i izvještavanjem s izmišljenih događaja. Otkad se rodila, bila je svoja, glasna, duhovita i brza na jeziku.

Benti Brazil, propala je Hrvatska, uzviknula je dvogodišnja djevojčica iz Splita kada su Vatreni prošli tjedan izgubili protiv Seleçãa. Znamo da postoje djeca koja su od najmanjih nogu upućena u nogomet i prate ga, ali dvogodišnja Chiara, kći HTV-ove sportske novinarke i voditeljice Mirte Šurjak i bivšeg nogometaša Giovannija Rosse, koja je izrekla rečenicu s početka teksta, u najvažniju sporednu stvar na svijetu za koju godinu razumjet će se bolje od svojih vršnjaka, možemo sa sigurnošću reći.

Jedva čekala da bude predsjednica

Chiarina mama s pet, šest godina znala je sastave svih nogometnih momčadi na tadašnjem svjetskom nogometnom prvenstvu i žestoko navijala za Ajax kada njezini vršnjaci nisu znali ni što je to.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

– Chiara je najvatrenija navijačica u našoj obitelji. Nakon utakmice Brazil - Hrvatska, na pitanje tko je dao golove kao iz puške je ispalila “oni barba Marcelo i Neymar” – priča Mirta. Utakmice koje igraju naši dečki za HTV-ovku su radne jer je angažirana u projektu “Brazuca” javljajući se s hrvatskih ulica i trgova. Gleda sve utakmice i budna je do 2 u noći, dok ne završi posljednja utakmica dana. Novinarstvo je Splićanku očaralo još u djetinjstvu jer ju je majka Nada Šurjak, urednica i voditeljica jedne od najgledanijih HTV-ovih emisija “More” te autorica triju dokumentarnih filmova i jedne dokumentarne serije, od ranih dana vodila sa sobom na snimanja. Često je bila ispod stola u studiju dok je Nada snimala tonove za priloge.

- Na pitanje što će biti kad odraste Mirta je najčešće odgovarala “vlasnica”, ali igrala se isključivo mikrofonom i izvještavanjem s izmišljenih događaja. Otkad se rodila, bila je svoja, glasna, duhovita i brza na jeziku. Rodila se zatkom uz pljesak dvadesetak mladih stažista koji su pratili težak porod i od tada je na svom terenu tek kada ima publiku. Moji snimatelji i danas pričaju kako je s tri godine govorila: Jedva čekam porasti da mogu biti predsjednica. Uz nogomet, jako su je zanimale kraljevske dinastije u svijetu pa je kao djevojčica znala sva njihova rodoslovlja i ljutila se kada bi tko na televiziji krivo izgovorio neko njihovo ime. U ranom djetinjstvu jako ju je zanimao nizozemski, a jezici su joj i danas hobi pa stalno ide na satove talijanskoga, španjolskoga i hebrejskoga. Uglavnom ono što je zanima proučava do pojedinosti, a za ono što je ne zanima nema načina da je motivirate – priča Nada Šurjak. Njihov je odnos, nastavlja, vrlo blizak, ponekad eksplozivan, najčešće zbog posla, ali pun međusobne ljubavi. – Najdraže nam je kad možemo zajedno na jogu ili u dobar šoping, ali, nažalost, u zadnje vrijeme za prvo nedostaje vremena, a za drugo novca pa nam ostaje više kvalitetnog vremena za Chiaru – ističe Nada. Uče jedna od druge i nadopunjuju se.

Nada pomogla mladoj Severini

– Mirta je u horoskopu Strijelac, s podznakom i još tri planeta u Strijelcu, a ja Rak-Vaga. Oni koji poznaju horoskop znaju što to znači: vatra, bolje rečeno vulkan i voda. Poništavaju se, ali i trebaju kao korektiv. Ja sam premirna i pomirljiva, a ona bučna i impulzivna – kaže Nada. Obje su se odrekle mesa, ali jedu sve iz mora (riba, školjke) te se uglavnom drže principa makrobiotičke prehrane uz dosta žitarica i grahorica. S takvom prehranom Nada je počela prije dvadesetak godina, a onda ju je u razdoblju puberteta, kada je imala probleme s kilogramima, prihvatila i njezina jedinica.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

– Danas je Mirta dosljednija u prehrani od mene jer ja volim slatkiše. Mirtin je pak najveći prekršaj sladoled koji jede gotovo svaku večer. I u vježbanju joge je dosljednija - vježba rano ujutro prije nego što se Chiara probudi. U obitelji nitko ne puši i ne pije crnu kavu, osim gospođe koja čuva Chiaru, pa je na naš užas Chiara u igri oponaša fingirajući da i ona puši – govori Nada. Chiara se rodila mjesec dana prije Severinina sina Aleksandra s kojom je Mirta dobra znanica. 
– Severinu znam odmalena jer joj je mama pomogla da snimi prvi TV spot, kad je bila još mlada i široj javnosti nepoznata pjevačica iz Splita. Chiara i Aleksandar iz rodilišta su izišli u identičnim benkicama koje je s puno ljubavi napravila Severinina i moja zajednička prijateljica Ankica Bubalo, samo što je Chiara imala ružičastu satensku vrpcu, a Aleksandar plavu – otkriva Mirta.

Komentara 3

TR
trpimirprvi
11:20 21.06.2014.

Kako upecat nogometasa kapitalca ;-)

Avatar rajon rondo
rajon rondo
11:26 23.06.2014.

mama dugo radi na hrt-u pa zaposlila i kcer, a kad mala chiara naraste i ona ce na hrt.

HE
herc7
13:42 21.06.2014.

Ma da,al nije mala shvatila da treba pecat slobodne! A ne ozenjenog i sa 3-4 djece vec... Promasila je full. Steta tako rasna i predivne predispozicije! Jer sex i da nastavi zivit sama je mogla dobit i od Maradone aa ne nekog Kose Rose Nose,kako vec se zove ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije