Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Lisica Fox:

'Na televiziji utakmicu 
ipak dobiva cenzurirani ‘ja’'

Goran Lisica Fox
RTL Press
24.06.2017.
u 13:44

Goran Lisica Fox kaže kako mu je najzanimljivije sudjelovanje u masovnoj javnoj komunikaciji na način da se ne možeš unaprijed pripremiti

Uspješan 59-godišnji diskograf, izdavač, menadžer, glazbeni producent, a na početku karijere i novinar, donedavno je bio član žirija u showu “Zvijezde” na RTL-u. I ondje je Goran Lisica Fox iskazao osebujnu stranu raznim komentarima, upadicama i razgovorima s kolegama. Otkrio je što mu je najzanimljivije u stolcu glazbenog žirija u kojem je prvo sjedio u showu “Hrvatska traži zvijezdu”, a sada i u “Zvijezdama”.

– Najzanimljivije mi je sudjelovanje u masovnoj javnoj komunikaciji na način da se ne možeš pripremiti unaprijed. Tako se pred kamerom nađemo dva ja, oči u oči, jedan ja koji bi išao ravno i drugi ja koji uključuje autocenzuru prije nego što gukne. Za oba je napeto, sekunde su u pitanju, obrambeni igrači su goropadni. Vidim da utakmicu dobiva onaj cenzurirani, ali ponekad se čini da mu onaj necenzurirani pušta, zbog strategije koja je slično mutna kao i HDZ-ove koalicije. Da parafraziram Quentina Crispa: “U vezi sam sa samim sobom, ali to ne znači da je odnos skladan i da se mora održati.”

Osvrnuo se i na svoj osebujan smisao za humor zbog čega je nekima zabavan, a drugi ga prozivaju da se sprda s kandidatima.

– Ljudske socijalne strukture vječni su prijelazi iz igre u igru, s puno nijansi i različitih uloga. I igre i uloge teško se otresti. Ako ih ne igraš, ode prkno na lomaču. A opet, uloge i igre također treba pročačkavati, inače trpi duša. Humor odražava ležerniji odnos prema stvarnosti, premda kandidatima uvijek ne pomaže. Ja im pomažem da lakše shvate show kao metaforu života. I u životu bi svi oni samo da se svide drugima, kako bi ih zapao ljepši komad kolača. Ali i ta skromna težnja najčešće je ometena nekom kozmičkom zavjerom. Ili ekonomskim sporazumom u koji je upućena samo elita.     

Komentara 3

DS
ds
15:47 24.06.2017.

Nemam pojma tko je,ali da mu treba psihijatar,vidi se iz aviona.Preporučam Petrova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije