Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽARE BATINOVIĆ

Na početku nisam volio Olivera, a onda sam mu snimio 15 spotova

19.04.2019.
u 07:00

Poznati redatelj prisjetio se svoje suradnje s velikim umjetnikom, kojem će uskoro završiti njegov posljednji spot 'Kad sam nasamo s njom'

Devet mjeseci nakon smrti velikog glazbenika Olivera Dragojevića njegovi brojni prijatelji i suradnici još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema. Jedan od onih koji je s Oliverom blisko surađivao je i redatelj Žare Batinović, autor mnogih poznatih i nagrađenih spotova za izvođače poput TBF-a, Bajage, Gibonnija ili Gorana Bare, kojem je režirao Porinom nagrađeni spot “Teške boje”. Uspomenu na Olivera Žare će pokušati održati i završetkom spota za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Govorili su mi protiv njega

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu veli Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Jedan dan smo sjedili u splitskom ACI-ju. Inače ne pijem baš alkohol, a taj dan sam se pošteno napija. Svi smo bili dobre volje i Oliver mi je uletija s pričom: “Hoćemo li konačno snimati spot?” Ja sam raširija ruke kao pokojni Šaban Šaulić i rekao: “Pa naravno da ćemo snimati.” Toga se ništa ne sjećam, pričali su mi poslije – iskreno kaže Žare. Tako se rodila njihova prva suradnja, i to za spot “Tko sam ja da ti sudim”.

Oliver me punio pozitivom

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom kaže Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”. Inače, spot za pjesmu “Tko sam ja da ti sudim” ima ukupno 20 milijuna pregleda na YouTubeu i njegov je najgledaniji spot. Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina - od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – veli Žare i dodaje kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom.

– Imao sam super ideju, međutim taj je dan padala kiša u Splitu i nismo mogli snimati vani. Jedino što je preostalo jest snimanje ispred zelene pozadine u studiju, na kojoj nisam snimao godinama. Snimio sam ga kao i obično 15 minuta, a namjeravali smo snimati još jedan dio kad se vrati s puta. Međutim, u međuvremenu se razbolija i spot nismo uspjeli završiti. Sad razmišljam kako da završim taj spot, jer ne možemo kao do sada da se Oliver pojavljuje samo na 40 sekundi, nego najmanje pola spota. Ideja je da ovaj spot bude njegova svojevrsna biografija – zaključio je Batinović. 

Pogledajte koji brakovi u showbizzu nisu dugo potrajali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije