Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJI SU ŠOKIRANI

'Na Oliverovu sprovodu Ćubi je rekao: 'Čekaj me, ja sam idući'

Damir Mihanović Ćubi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/10
01.01.2020.
u 18:17

– Ćubi je bio umjetnik kakav se rijetko rađa. Bio je vrhunski bubnjar, koji je u Forumu donio poseban štih. Govorio je tri jezika, a društvo je ponekad znao nasmijavati bez puno riječi. Posebno ću pamtiti da je lani na Oliverovu sprovodu rekao: "Čekaj me, ja sam idući." Tada nije još znao da je bolestan, ali tko zna je li što predosjećao – kazao nam je Željko Petreš.

Na prvi dan Nove godine iz Splita je stigla tužna vijest. Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Damir Mihanović Ćubi, voditelj, glazbenik i zabavljač. Od njega se putem društvenih mreža opraštaju mnogi koji još uvijek ne vjeruju u prerani odlazak kolege umjetnika.

"A budaletino moja najdraža...Zbogom ti dragi prijatelju i siguran sam da na nebu sad počinje najbolji party... Mirno spavaj i pozdravi ekipu", poručio je mlađi Đelo Jusić, a sućut je izrazio i pjevač Tony Cetinski.

Foto: Facebook/RTL

"Počivao u miru i hvala ti na svakom osmjehu i dobroti koju si dijelio uvijek sa svima oko sebe. Nabaci Oliveru koji balun tamo gori i pozdravi ga", napisao je u kratkoj emotivnoj objavi.

Foto: Facebook/RTL

Najbliži Ćubijev suradnik bio je redatelj i producent Željko Petreš koji je Damira poznavao 35 godina. 

– Ćubi je bio umjetnik kakav se rijetko rađa. Bio je vrhunski bubnjar, koji je u Forumu donio poseban štih. Govorio je tri jezika, a društvo je ponekad znao nasmijavati bez puno riječi. Posebno ću pamtiti da je lani na Oliverovu sprovodu rekao: "Čekaj me, ja sam idući." Tada nije još znao da je bolestan, ali tko zna je li što predosjećao – kazao nam je Željko Petreš. 

Ćubija je u bolnici posjetio i HRT-ov voditelj Duško Ćurlić, kojeg je vijest o prijateljevu odlasku zatekla na probama za koncert.

– Još uvijek mislim da je ovo još jedna od njegovih šala i da će odnekud izaći i smijati se zajedno s nama. Iskrena sućut njegovoj obitelji – u nevjerici nam je kazao Ćurlić.

Damir Mihanović Ćubi
1/9

Glumac Asim Ugljen iskreno je kazao kako se Ćubiju divio još kao dječak, a kasnije je imao i prilike družiti se s njim. 

– Nakon što se doznalo za njegovu bolest, pravili smo planove kako da mu pomognemo. U planu je bila i kemoterapija, ali i odlazak na operaciju. Ne mogu vjerovati da je tako brzo otišao – kazao nam je Ugljen, a njegov kolega Vedran Mlikota bio je jednako šokiran.
– U šoku sam. Ne znam što bih vam rekao. Ivo Gregurović umro je na isti dan prošle godine, a sada mi je umro i prijatelj i brat –rekao je poznati glumac u nevjerici.

S obzirom na to da je Ćubi do posljednjeg trenutka skrivao bolest, a optimizma mu nije nedostajalo, što je bilo očito u jednoj od posljednjih objava na Facebooku, vijest o smrti šokirala je mnoge.

– Ne fali nam ni ptičjeg mlika... Dobro smo... A zajedno najjači – napisao je u petak i nasmijao brojne obožavatelje. U prosincu se čak pojavio na koncertu zaklade Ana Rukavina, gdje se susreo s mnogim poznatim licima. Srdačno ga je zagrlio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a pozdravio ga je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Komentara 13

Avatar lasta mala
lasta mala
20:30 01.01.2020.

Kad bi samo znali koliko nam ostaje.Jutrom bi sunce grlili,navečer mjesecu zahvalili .Kad bi samo znali....

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
20:20 01.01.2020.

Čovjek je bio veseljak, šteta! RIP

PO
pozornik66
19:13 01.01.2020.

Nikad ga nisam ima čast upoznat ali sam čuja sve najbolje o njem , počivao u miru godišnjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije