Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale dore

Na Eurosong ide Daria Kinzer s “Lahorom” Borisa Đurđevića

dora
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/11
06.03.2011.
u 00:29

– Nakon pobjede na Dori, definitivno se selim u Zagreb. Želim ovdje napraviti karijeru kao pop pjevačica – otkrila je presretna Daria, koju je u finalnoj emisiji bodrio i dečko Béla, austrijski pijanist.

Daria Kinzer s pjesmom “Lahor”, odnosno u engleskoj verziji “Break a Leg”, autora Borisa Đurđevića predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Düsseldorfu. U prilično neizvjesnoj završnici izbora hrvatske pjesme za najbolju pjesmu Europe, do nastupa na Dori anonimna 23-godišnja Hrvatica sa stalnom adresom u Beču pobijedila je Jacquesa Houdeka osvojivši devet tisuća glasova gledatelja od ukupnih 14.090.

– Nakon pobjede na Dori, definitivno se selim u Zagreb. Želim ovdje napraviti karijeru kao pop pjevačica – otkrila je presretna Daria, koju je u finalnoj emisiji bodrio i dečko Béla, austrijski pijanist. I dok je većina publike u studiju Anton Marti klicala nakon što su voditelji Leona Paraminski i Aleksandar Kostadinov pročitali Darijino ime kao pobjedničko, neki nisu bili time zadovoljni te su povikali “Nauči hrvatski!”. No, mladu glazbenicu to nije nimalo pogodilo te je poručila: “Ako oni znaju francuski, njemački i engleski, neka mi se jave!”

Daria i Jacques izveli su svaki po tri pjesme: “Još ima nas” autorice Lee Dekleve, “Lahor” Borisa Đurđevića i “Stotinama godina” autora Ante Pecotića. Žiri u kojem su bili Tonči Huljić, Severina i Andrej Babić najviše glasova dao je Đurđevićevoj pjesmi prepoznatljiva brzog plesnog ritma, dok se gledateljima najviše svidjela laganija Pecotićeva pjesma, no glasovi žirija bili su presudni. Nakon izbora pjesme, birao se izvođač, kojeg su izabrali samo gledatelji.

U finalnoj večeri Dore Tonči Huljić predstavio je svoj novi glazbeni sastav Tonči Huljić i Madre Badessa s kojim su zapjevali Petar Grašo i Goran Bregović.

Komentara 78

DU
Deleted user
05:14 06.03.2011.

Hihihi, prava seljančica iz dijaspore. O bože!

YG
yggy27
08:49 06.03.2011.

glasovalo ukupno 14000 ljudi, fantastična gledanost!!!!!

DA
dahna
05:02 06.03.2011.

ha ha ha ha ha.....kad TBF-ovci vele da hrvatine skacu na cecu.....ljutimo se.....al gle za kaj su to sad hrvatine glasale......koja razlika između cecei ove i imena joj ne zna,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije