Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažu da su cilj ispunili

Na Dori su bili posljednji: Bolje biti prvi odozdo nego osrednji

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
04.03.2020.
u 14:34

Lorenzo, Reper iz sobe i Dino Purić satiričnom su pjesmom ‘Vrati se iz Irske’ na Dori bili zadnji, a posvetili su je svojoj prijateljici, Šibenčanki Ines Rudan.

Irska je obećana zemlja mnogim Hrvaticama i Hrvatima, no Dora nije bila obećana zemlja ili pozornica Lorenzu, Reperu iz sobe i Dini Puriću. Njihova pjesma “Vrati se iz Irske” na kraju je bila posljednja, na 16. mjestu.

- Borili smo se za zadnje mjesto na Dori i uspjelo nam je - kazao je Lorenzo nakon nastupa na Dori, a Reper Iz Sobe rekao nam je da su se borili da budu prvi odozdo, a to im je i uspjelo.

- Bolje biti zadnji nego osrednji. Četiri smo dana bili teška estrada, svi su govorili o nama. To je na neki način bila i poanta našeg nastupa. Premda se radilo o zafrkanciji, bilo nam je bitno da se govori o problemu seljenja mladih u Irsku. Nekima se pjesma svidjela, a drugima ništa nije bilo jasno. To smo i očekivali - kazao nam je Reper Iz Sobe, koji je nedavno izdao i prvi album “Vanka”, a promocija mu je u zagrebačkom KSET-u 13. ožujka.

 

Trojac je izdao i spot koji je režirao Ante Gusić. Sve je tu: maslinik, triljska mesnica, oranica u Sinjskom polju, biogradska riva... A ona koju u pjesmi pozivaju i koja se i pojavljuje u spotu u kadrovima iz Irske je Ines Rudan, šibenska novinarka koja je posao urednice portala Šibenik.in zamijenila digitalnim marketingom u tvrtki Groupon. U Dublinu živi već pet godina, a poznanstvo s dečkima izrodilo se u pjesmu.

- Dečki su mi prije nekoliko tjedana poslali grubu verziju pjesme, na moje potpuno iznenađenje. Nije baš da sam očekivala da će mi netko posvetiti pjesmu, i još k tome ići s njom na Doru. Dogovorili smo se odmah za spot. A ovdje se već tjednima izmjenjuju oluje, odvratno je vrijeme čak i za irske standarde. Tako da su dijelovi iz Dublina autentični, tijekom snimanja bilo je vrlo kišovito. Na sreću, i pubovi su autentični, irski - kazala je Ines kojoj nije bilo teško otići iz rodnoga grada.

1/42

- Imala sam realna očekivanja, dobro se informirala i maksimalno pripremila za izlaženje iz komforne zone. Dapače, bio mi je to veliki izazov. Sjećam se tog osjećaja, adrenalina, htjela sam se okušati u drukčijim prilikama - kaže Rudan, koja se bavila i manekenstvom. Bila je prva pratilja miss Šibensko-kninske županije, a sudjelovala je i u spotovima Giuliana i grupe Buđenje. A ono što sve zanima je kad se vraća i ima li maslinova ulja u Irskoj.

- Maslinova ulja ima, ali iz Španjolske i Grčke. A kažem li da je dobro kao i naše, ako ne i bolje, vjerojatno mi je bolje da se i ne vraćam. A vratit ću se potkraj ožujka, pa na ljeto, pa za Božić... - kaže Ines.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije