Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvjezdane Staze 2009

Može li se novim filmom vratiti stara slava

01.12.2008.
u 12:50

Kultna serija „Zvijezdane staze“ uvijek je imala osjetno slabije filmove, što nikad nije spriječilo «Paramount Pictures» da snimi novi svakih nekoliko godina. Na kraju krajeva, «Zvjezdane Staze» nisu samo tv-show, već svojevrsna filmska sub-kultura, obzirom na sve veći broj fanova ( i njihove gorljivosti, koja je čak dovela do snimanja dokumentarnog serijala «Trackies» koja se bavila radikalnijim ljubiteljima Roddenberijeva svemira ) .

Iako je bila jedna od najunosnijih, serija «Zvjezdane Staze: Nova Generacija» neslavno se oprostila filmom «Nemesis» (2002.) koji je doživio krah na kino-blagajnama.

Bilo je očito da serijal treba nov pristup, te se odlučilo krenuti danas već poprilično formiranim principom «prekrojavanja početaka» kao u filmovima «Batman Begins» (2005.) i «James Bond :Casino Royale» (2006.).

Ipak, serijal «Star Trek: Enterprise» razočarao je čak i najvjernije fanove, budući da je radnju smjestio desetljećima prije odigravanja u prethodnim filmovima. Paramount, razočaran gubitkom interesa za svoju najbolju franšizu, odbio je dva scenarija za novi Star Trek film kojeg su ponudili dotadašnji producenti ( prvi je trebao biti saga o ratu Federacije s Romulanskim carstvom, a drugi bi bio direktan nastavak «Nemesisa» ) te okupio novi tim za projekt.

Tako je na čelo došao J.J. Abrams, tvorac serije «Izgubljeni» («Lost» ) koji je oko sebe okupio vrhunski tim scenarista i producenata s kojima se nada vratiti seriji staru slavu. Radnja novog filma zasad je tajna, ali zna se da će uključivati Romulance kao glavne negativce, te će uključivati prvotnu posadu u mlađim danima ( William Shatner, nažalost, neće glumiti Kirka ).

Zasad je teško ignorirati činjenicu da radnja podsjeća na slabašan film «Zvjezdane Staze: Generacije» (1994.) kojem niti mitski susret kapetana Kirka i Picarda ( William Shatner i Patrick Stewart ) nije mogao pomoći da zaobiđe osjećaj ispodprosječne, produžene epizode serije. Ipak, još su mnoge informacije tajne, i najbolje se strpjeti do petog mjeseca iduće godine, kad se očekuje novi put Zvjezdanih Staza.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije