Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Momcima s Madisona' Emmy za najbolju dramsku seriju

emmy
Foto: Reuters
1/25
21.09.2009.
u 09:19

Sinoć je u Los Angelesu održana svečanost dodjele Emmyja, nagrada za najbolje televizijske serije i glumce.

"Momci s Madisona", serija o oglašivačkoj industriji, osvojila je Emmyja za najbolju dramsku seriju, i to drugu godinu zaredom. Za najbolju humorističnu seriju nagradu je osvojila treću godinu zaredom serija "Televizijska posla", o izmišljenom televizijskom programu.

Glenn Close odnijela je Emmyja za najbolju glavnu ulogu u dramskoj seriji "Damages". Emmy za najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji otišao je Bryanu Cranstonu za ulogu u seriji "Breaking Bad".
Najbolja miniserija je "Little Dorrit", koja je osvojila nekoliko nagrada.

Inače, sinoć održana dodjela nagrada Emmy u Los Angelesu bila je nešto skromnija nego inače, a razlog je ne baš sjajno stanje u televizijskoj industriji u proteklih godinu dana.



Što se tiče ostalih dobitnika, Australka Toni Colette osvojila je Emmyja za glavnu žensku ulogu u humorističnoj seriji "United States of Tara", dok je u muškoj verziji ove kategorije nagradu odnio Alec Baldwin za ulogu u seriji "Televizijska posla".

Tina Fay nije dobila Emmyja za svoju ulogu u toj humorističnoj seriji, ali joj je zato odano priznanje za njezino imitiranje Sare Palin.

Brendan Gleeson, irski glumac, osvojio je Emmyja za glavnog glumca u miniseriji ili filmu za svoju ulogu Winstona Churchilla u "Into The Storm".

Kristin Chenoweth je najbolja sporedna glumica u humorističnoj seriji, i to seriji koja je ukinuta, "Pushing Daisies", pa se tako primajući nagradu našalila:
- Sad sam nezaposlena, pa bih htjela biti u "Momcima s Madisona". Sviđaju mi se i "U uredu" i "24 sata".

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rajko
10:58 21.09.2009.

Super serija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije