Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijela Martinović

'Moje motivacijske poetske zapise jedan psihijatar preporučio je kao terapiju'

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
27.09.2019.
u 09:56

Pjevačica 24. listopada ima koncert u Vatroslavu Lisinskom, a prihod od prodaje ulaznica će biti doniran zakladi Hrvatska za djecu, a prije toga promovirat će i svoju drugu knjigu "Neopisivo".

Danijela Martinović 24. listopada u KD Vatroslav Lisinski u sklopu turneje “Neopisivo” održat će koncert, a prihod od prodaje ulaznica darovat će zakladi Hrvatska za djecu. To nije jedina novost o toj glazbenici jer je upravo izdala i drugu knjigu, koja nosi naslov “Šalabahter života - neopisivo” i koju će publici predstaviti 2. listopada. Nastavak je to knjige “Šalabahter života”, a Danijela nam kaže da su stručnjaci za književnost koji su knjigu pročitali rekli da je to jedan novi pravac, da to zapravo i nije poezija nego da se radi o motivacijskim poetskim zapisima.


 

– Ti su zapisi kombinacija mojih iskustava i moje inspiracije. Ne možete nešto pisati s namjerom a da nemate inspiraciju, barem je tako u mojem slučaju, a ne mogu imati inspiraciju a da to ne prođe kroz filtar moje duše, što uključuje sva moja protekla iskustva i mene kompletnu kao takvu. To je posljedica svih mojih iskustava i snova, izrečenih i neizrečenih doživljaja stvarnosti – kaže Danijela. Poetske zapise počela je pisati prije četiri godine, a 2016. objavljeni su u knjizi “Šalabahter života”, koja je rasprodana u mjesec dana.

Foto: Mario Poje

– Za sve velike stvari dogodi se neki okidač, pa sam tako i ja prolazila kroz intenzivnije unutarnje razdoblje i kad sam počela pisati mislila sam da pišem za sebe. U meni je jedan svijet nepregledne dubine koji ni sama nisam poznavala. Počevši pisati, shvatila sam da se na neki način počinjem upoznavati i iscjeljivati – govori nam pjevačica. Kada je počela pisati, više nijedan dan nije mogla zamisliti bez pisanja.

– Pisanje je postalo moj zrak koji dišem, a bez zraka se ne može živjeti i uvela sam to u svoju dnevnu disciplinu. Ustajem u šest sati i prva četiri sata isključivo pišem i na tom oblaku punoće kročim kroz dan. A kada me pitaju kako imam snage za sve, kažem: Samo slušajte i stvarno živite, otkrijte svoju svrhu i vrata se sama otvaraju – priča Danijela i dodaje kako je svoju prvu pjesmu “Zaključana” pročitala najprije najboljoj prijateljici, koja je na kraju zaplakala, a potom je Danijela zatražila i mišljenje svog bratića, doktora književnosti.

– Nikada nisam osjećala takvu tremu kao prije sastanka s njim, koljena su mi se tresla, a onda mi je rekao: “Danijela, otkrila si svoje blago koje je očito bilo dugo zaključano na nekom tavanu unutar tebe i koje sada moraš pokazati svijetu. I sto posto znam da ovo neće biti tvoja jedina knjiga” – prisjetila se. Za knjigu “Šalabahter života” primila je brojne pozitivne reakcije, dobila je informaciju da je preporučuju i stručnjaci. – Istina je da je jedan psihijatar moju knjigu preporučio jednoj djevojci kao dio terapije – potvrđuje nam Danijela.

Priznaje da joj je obitelj bila iznenađena kada je u ruke dobila primjer “Šalabahtera života” jer im ništa o knjizi nije govorila ni najavljivala.

– Najbliži su stali uz mene i shvatili da je taj dio mene jako velik, kao da je netko razbio branu izvora koji je bio zakucan nekim daskama, ali sada je potekao i nastavlja teći – kaže Danijela i ističe da se nikada nije osjećala sretnije.

– Bila sam sretna i ispunjena i prije, ali tada je jedan dio mene bio stalno stišavan, a ne možete biti ništa osim cjeline i kada to shvatite nema straha – s veseljem je zaključila.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar krcedolac
krcedolac
10:26 27.09.2019.

Još malo i budeš hodala po vodi i slijepima vid vraćala...

Avatar Golum
Golum
10:21 27.09.2019.

I tebi je mozak ispao iz vinkla.

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
10:11 27.09.2019.

Motivaciju za što to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije