Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISERKA PETROVIĆ

'Moj Dražen zaslužuje film, a voljela bih da ga glumi Mislav Čavajda'

23.10.2019.
u 07:00

Jučer je u Muzeju Dražena Petrovića na njegovu trgu ispred dvorane koja nosi njegovo ime predstavljen spot za pjesmu “Za sva vrimena”

Na svoj rođendan, a bio bi mu 55., Dražen Petrović dobio je glazbeni spot. Jučer je u Muzeju Dražena Petrovića na trgu ispred dvorane koja nosi njegovo ime predstavljen spot za pjesmu “Za sva vrimena”.

Autori glazbenog spota su Stanko Šarić, poznat kao frontmen nekad popularnog tamburaškog sastava Zlatni dukati, Dražen Runje i Antonio Zadro. Spotom se nastoji prikazati Draženov život kao sportaša i hrvatskog sportskog velikana i kroz stihove pjesme i kroz vizuale, a kuriozitet je da se glazba pjesme izvodi na tamburici. Nije to, dakako, sve, priča o životu Dražena Petrovića prikazanom kroz glazbu treba se, kako je objavljivano zadnjih dana, nastaviti na sceni, mjuziklom.

– Zamislite, upravo danas počinje nova NBA sezona. Nevjerojatno je to, Draženov je život pun sličnih paralela – kazala nam je njegova majka Biserka Petrović na predstavljanju spota te dodala kako je prijedlog Dražena Runje za spot o Draženu smatrala prevelikim zalogajem.

No, spot je tu, a majka najvećeg našeg košarkaša ima i jednu veliku želju.

– To je još igrani film o Draženu, i to melodrama, jer takav je bio njegov život, bez odgađanja ili dodavanja, da bude onakav kakav je njegov život doista i bio. A bio je očito za melodramu, način života, njegov završetak, to mora biti tako. Uza sve druge koji su željeli nešto napraviti, ovo mi se činilo najmoćnije, da Dražen kroz mjuzikl uđe u kazalište, i tako smo to nekako prihvatili. Da bi to zaživjelo onako kako to obitelj želi, mjuzikl ne može raditi samo jedan čovjek, već mora iza sebe imati ekipu iz struke, kaže Draženova majka, koja jednog glumca ima na umu kada se govori o tome tko bi mogao kako treba portretirati velikog košarkaša.

Mislav Čavajda bio bi sjajan, no to mora odrediti struka. Teška je to uloga – kaže Draženova majka. Do zaključenja broja nismo dobili Mislavov komentar. Mjuzikl o Draženovu životu zvao bi se “Okovani Amadeus”, kako je objavio nitko drugi doli Ivica Krajač, kojemu se u autorstvu glazbeno-scenskog djela pridružuje dvojac koji potpisuje spot, Dražen Runje i Antonio Zadro, te Dražen Žanko.

 – Kada su mi prije 15 dana to predložili, izgledalo mi je kao utopija, pa čak i kao nerazboritost i drskost autora. Bio bi to veliki zalogaj i za pokojne Euripida, Eshila i Sofokla, a kamoli ne za jednog bivšeg estradnog, a sada kazališnog skribomana – rekao je Ivica Krajač okupljenima u Muzeju Dražena Petrovića objašnjavajući i kako je nastalo ime budućeg mjuzikla, “Okovani Amadeus”. – Trebao bi to biti hommage jednom čudesnom mladiću, sportašu kojeg smo zbog njegova virtuoznog baratanja košarkaškom loptom prozvali košarkaškim Mozartom, po jednom od najvećih glazbenih virtuoza. Otuda i naziv “Okovani Amadeus”.

Aludirajući na Eshilova Prometeja koji je Zeusu i njegovim slugama, drugim bogovima ukrao vatru i podario je ljudima, otkrivši im time sve tajne života i puta kroz svijet u kojem smo osuđeni živjeti – rekao je u nadahnutom obraćanju Krajač. Puno je poznatih bilo na događanju poput predsjednika HOO-a Zlatka Mateše ili nekad jedne od naših najboljih košarkašica Danire Nakić.

Poseban gost bio je ondje i ambasador SAD-a Robert Kohorst koji je Biserki Petrović uručio prigodan dar te kao veliki obožavatelj košarke, bejzbola i losangeleskih Dodgersa rekao:

– Ljubitelj sam sporta, no iz Los Angelesa sam, a Dražen je igrao na drugoj strani SAD-a, u New Jerseyu. Spot je vrlo zanimljiv, vodi nas kroz Draženov život, a on nije bio samo košarkaš nego i vođa visoke radne etike što ga je činilo velikom zvijezdom, pa je još veća tragedija što je otišao tako mlad.

Komentara 11

ZB
Zoki-Bijela
08:17 23.10.2019.

Za Drazena nista nije previse..

Avatar klopotec
klopotec
08:24 23.10.2019.

Svaka čast na ideji. Lijepo da imamo i trg Dražena Petrovića. Međutim apsolutno sam protiv namirenja bilo kakvih troškova recimo snimanja filma iz državnog proračuna novcima poreznih obveznika i drugih sličnih radnji. Još uvijek u našim glavama stoji (nametnut uu starom sistemu) kult ličnosti. Nije pokojni Dražen Petrović jedini.

BA
_Barakokula_
09:04 23.10.2019.

Da,moga bi Čavajda..Ima guste kose ka pok. Dražen.....koji je zaslužija puno veći i lipši spomenik od onog jada u Šibeniku na Baldekinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije