Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz

Moda je pozvala u pomoć matematiku

gaultier
jean paul gaultier
07.03.2010.
u 16:52

Njištanje konja na Diorovoj pisti kojom je Galliano začinio prikaz nove Diorove kolekcije za sljedeću jesen i zimu, bilo je ipak samo dio spektakla, a ne i revolucija.

Svake se modne sezone nadamo da je kraj recikliranju modnih stilova prošlosti i da će naposljetku donijeti nešto istinski novoga. Ni s najnovijim Tjednom mode u Parizu nije drukčije: traži se prekretnica. Revolucija! Njištanje konja na Diorovoj pisti kojom je Galliano začinio prikaz nove Diorove kolekcije za sljedeću jesen i zimu, bilo je ipak samo dio spektakla, a ne i revolucija.Možda je trebalo pojasniti da je unatoč finim šifonima riječ o jahaćoj temi. Naravno, odlično dizajniranoj!

 

Dai Fujiwara je za Miyake “pozvao”u pomoć matematiku! Nadahnut “geometrijom svemira” matematičara Williama Thurstona svoje je modele opremio dugim pletenim cijevima. Tehnikom rezanja i omatanja, tražeći novost manipulira Roland Mouret, autor haljine boje žada koju je Carla Bruni Sarkozy odjenula (bez grudnjaka) u susretu s ruskom predsjedničkom obitelji Medvedev. Alber Elbaz za Lanvin istražuje u zoni muško-ženskog odijevanja. Kaže: – Žene traže muške krojeve, ali se žele osjećati krhke! Sjajno to iskazuje u spoju čistih arhitekturalnih oblika i ukrašavanja. U modnom kazalištu Viktora i Rolfa novosti su čak dane uz industrijski zvuk mehaničarske radionice!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije