Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihomodo pop

Mladima savjet: Budite popularni i budite kapitalisti

gobac
Foto: Borna FilićPIXSELL
02.02.2015.
u 17:00

Kultni psihići nominirani su u kategoriji Glazbenik godine za Večernjakovu ružu, a tim povodom razgovarali smo s frontmenom Davorom Gopcem, uvijek raspoloženim za šalu

Rok trajanja nam je neograničen, poručio je lani neuništivi Psihomodo Pop u povodu trideset godina postojanja benda. Kultni psihići nominirani su u kategoriji Glazbenik godine za Večernjakovu ružu, a tim povodom razgovarali smo s frontmenom Davorom Gopcem, uvijek raspoloženim za šalu.

1. Nadate li se pobjedi i osvajanju Večernjakove ruže?

Sav sam napet! Napet sam kak štrik i, ako pobijedimo, ludnica! Uvijek je lijepo dobiti nagradu, onda si popularan i svi te vole, izlazi tvoje ružno lice na lijepim naslovnim stranicama, djeca i susjedi ponosni su na tebe...

2. Osvojite li Večernjakovu ružu, hoćete li je izložiti na nekom vidljivu mjestu?

Držat ću je u vazi na štrikanom tabletiću koji je naštrikala moja daljnja rođakinja sa sela.

3. Što mislite o konkurenciji, odnosno bendovima s kojima ste nominirani – Vatri, Hladnom pivu, Pavelu i Urbanu?

Konkurencija je dobra, najbolji rock u ovom trenutku kod nas. Vatra i Pavel šatro su mlađi bendovi, ali zapravo su to sve već odrasli bendovi.

4. Mnogi kažu da je 2014. bila godina velikog povratka Psihomodo Popa, jeste li je vi tako doživjeli?

Moglo bi se reći da smo se vratili u medije, ali i u godinama prije 2014. svirali smo non-stop. Mislim da je lanjski album “Ćiribu Ćiriba”, koji smo izdali poslije petogodišnje diskografske stanke, dosta toga pokrenuo, a i hitić “Donna” “legao” je publici. Baš mi je drago da smo tu pjesmu konačno iskoristili jer se pokazala dobrom. Imamo i novi menadžment, na što smo jako ponosni.

5. Najdraži trenutak u 2014.?

Oni trenuci kada bih otišao u banku i vidio da je honorar uplaćen.

6. U čemu je čar biti rock-zvijezda u Hrvatskoj?

Živjeti od rocka kod nas je dosta težak posao, ali mi rock’n’roll sviramo 30 godina pa, da se i hoćemo baviti nečim drugim, ne znam kako bismo se prekvalificirali. Onda se bavimo time kaj znamo, a naša je sreća kaj to zbilja volimo.

7. Što biste savjetovali mladima u Hrvatskoj koji se žele baviti glazbom i živjeti od nje?

Budite popularni i budite kapitalisti jer živimo u kapitalistički uređenoj zemlji. Tko nije kapitalist, nije mu dobro.

>> Glasujte u anketi: Tko je zaslužio Večernjakovu ružu 2014.?

Komentara 6

SO
sonya355
20:01 02.02.2015.

Bili i ostali bezveznjaci. Gobac ponajprije

Avatar magnifico
magnifico
20:04 28.02.2015.

Jedini originalni lik u našoj polubankrotiranoj deželi uz Jurkotića i Battifiacu

BA
baniček
18:07 02.02.2015.

jesu izdali koji album nakon Godine zmaja s kojeg jedino čujem pjesme 1988...bilo bi im bolje da su se raspali 1991....ionako od tad nisu ništa pružili a da nisu ukrali od inozemnih grupa...odi na youtube i ukucaj POSUDI MI FRENDE PJESMU...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije