Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šibenska legenda

Mišo Kovač na oporavku u toplicama proslavio 78. rođendan

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Instagram
1/6
17.07.2019.
u 10:33

Prije nešto više od četiri mjeseca šibenska legenda Mišo Kovač je nekoliko tjedana proveo u zagrebačkoj plućnoj bolnici. Izašao je iz bolnice, a prije desetak dana bio je na Splitskom festivalu. Svoj 78. rođendan dočekao je u toplicama gdje uzima potrebni odmor.

Šibenski pjevač sa statusom glazbene legende Mišo Kovač 78. rođendan proslavio je u toplicama gdje se oporavlja nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo prije malo više od četiri mjeseca, piše 24 sata. Tada je završio u zagrebačkoj plućnoj bolnici, a u posjet mu je došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prva mu je rođendan čestitala supruga Lidija, a drugi čestitar bio je skladatelj i dugogodišnji Mišin prijatelj Duško Šarac (77).

- Nazvao sam Mišu nekoliko minuta nakon ponoći. Želio sam biti drugi čestitar. Prvi je bila njegova supruga Lidija. U toplicama je na oporavku, dobro je, ugodno smo popričali - rekao je on.

Šibenčanin je prije desetak dana bio i na Splitskom festivalu gdje je jedna večer bila posvećena njemu i njegovim hitovima.

Od dolaska u pratnji supruge Lidije kojeg su kolege i Splićani na Prokurativama pozdravili kao cara, do odlaska, nebrojeno je dirljivih trenutaka. Najupečatljiviji je svakako bio nastup njegove kćeri Ivane koja je otpjevala skladbu "Noćas ćemo zemlji ko materi reći", a potom krenula prema ocu koji je sjedio u prvom redu. 

- Fala ti čača na svemu, kazale je Ivana, a onda su se plačući dugo grlili... Publika je gotovo zanijemila, a potom po tko zna koji put sinoć, počela skandirati "Mišo, Mišo..."

Njegove pjesme izvodili su Klapa More iz Šibenika, Branko Medak, Alen Nižetić, Petar Dragojević, Mjesni odbor, Klapa Sv. Juraj HRM, Đorđi Peruzović, Mia Dimšić, Vlado Kalember, Klapa Rišpet, Giuliano, Jole, Goran Karan, Dražen Zečić i Mladen Grdović.

Hrvatska diskografska udruga dodijelila mu je posebnu plaketu za 20 milijuna prodanih nosača zvuka, a direktor Festivala Tomo Mrduljaš uručio mu je posebnu nagradu  ‘Bijeli galeb’. Na pozornicu se popeo splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i srčano Mišu izljubio.

Čestitku za rođendan uputila mu je putem Instagrama i kći Ivana uz prigodnu fotografiju.

- Sretan rođendan, ćaća moj. Do neba i nazad - napisala je.

Pjevač će u listopadu nastupatu i zagrebačkoj Areni gdje će publika moći čuti hitove poput "Ostala si uvijek ista", "Ako me ostaviš", "Poljubi zemlju"...

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
12:43 17.07.2019.

Dodji u Slavonuju , cekamo te..Voda je mlaka

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:41 17.07.2019.

Ah, što reči osim tužno. Ovakvo mrcvarenje sebe, starosti i drugih, koji to tu i tamo pogledaju, stvarno je jadno. Prokleta lova uništi sve koji je pretjerano žele. Kad dođe do sljubljivanja, kako to ugostitelji kažu, love i narcisoidnosti, stvarno nema spasa do ilovače, koja ipak sve izliječi, kao životna pravda.

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
11:20 17.07.2019.

Hvala ti ČAČA...zemljo otvori se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije