Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI OBNOVA

Mirna Berend vratila se u rodnu Petrinju i pokazala kako joj izgleda kuća

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
06.03.2021.
u 16:53

Javnosti je otkrila kako se njezina kuća u rodnoj Petrinji polako vraća u prvobitno stanje. Dimnjak je zazidan i armiran, krov pokrpan, preostalo je još srediti pukotine na zidovima

Voditeljica Mirna Berend rodom je iz Petrinje i nakon 1995. kada je ušla u oslobođenu Petrinju i vidjela samo pročelje svoje kuće obećala je kako se više nikada neće vratiti u svoj kraj. Tog obećanja držala se više od 20 godina i onda se na nagovor prijateljice vratila u svoju Petrinju u kojoj sada svjedoči užasnim posljedicama koje je napravio potres. 

Javnosti je otkrila kako se njezina kuća u rodnoj Petrinji polako vraća u prvobitno stanje. Dimnjak je zazidan i armiran, krov pokrpan, preostalo je još srediti pukotine na zidovima. 

- Tu sam ...konačno...dimnjak je zazidan i armiran...krov je pokrpan...već odavno su odvezli i krupnu i sitnu šutu....i sve uspomene ovakve i onakve...slomljene...bačene...odvezli su i to odavno...gledam pukotine po zidovima...one će malo čekati....da se istutnje svi ovi potresi...morala sam se vratiti...zapaliti vatru u kaminu....jer moram učiti...ovo su neka nova iskustva, započela je svoju objavu Berend i dodala kako se raduje proljeću i cvijeću.

Foto: reuters

- Moja magnolija je pustila svoje divne pupove. Narcise su otvorile svoje žute glavice, visibabe i jaglaci su obojile moje dvorište, japanska dunja je odlučila sve njih nadmašiti ljepotom cvijeta. Što mi preostaje? Eto nitko od njih se ne sjeća potresa, ili se sjeća, svejedno je ili baš usprkos njemu. Opet su tu u svoj svojoj ljepoti, novi život se rađa....I nije da okrećem glavu od grada koji se ruši, nego okrećem pogled životu koji se rađa jer to je moj način preživljavanja tuge i bola, pronalazak trenutka sreće, trenutka sada i ovdje, jer znam sve je to samo put i na kraju njega sve će biti dobro i lijepo kao ovaj trenutak kada bosa gazim po travi moga vrta u mojoj Petrinji  koja se trese i pati i prolazi katarzu.

A ja plešem na kiši koja rominja i znam, sve će biti na kraju dobro. Sad sam tu, opet sam doma, jer svaka moja stanica je povezana s ovom Kupom koja je bezbrižna i samo teče i sretna sam i zahvalna što smo živi. Da nas je potres želio ubiti mogao je u stotinama....očito nije.....bilo je to samo buđenj. Ona iznenadna nikada nisu baš ugodna, ili su samo podsjetnik da prestanemo sve uzimati 'zdravo za gotovo', da se sjetimo zahvalnosti, suosjećanja, jedinstva, nevezanosti uz zidove i materije i svjesnosti vlastitog postojanja. Evo me grade moj tu sam, raširit ću ruke dovoljno velike da te grlim ranjenoga i da učim i da ne žalim za nečim što je srušeno odavno, i da slavim život koliko god kompliciran bio. Sretna sam, tu sam, tu je moj dio Svemira, zaključila je Mirna. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
18:24 06.03.2021.

Lijepa žena..tu sam doma tu ostajem...doma je svakako najljepše...bravo Mirna.

SA
SamoIstina
17:09 06.03.2021.

Mirna, sunce, jesi li sama, daj užeži kamin, stavi ladit malo vinčeka, može pjenušavohg, domaćeg Tomca npr., eto mene pokosit livadu i lijepo će nam bit ..

DO
doktorica
08:08 07.03.2021.

mnogi su iz bajti došli u Zgb,pa se sad bahate kao da su neka gospoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije