Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa ideje

Miley Cyrus tuže zbog kršenja autorskih prava i traže 300 milijuna dolara

Foto: Pixsell
15.03.2018.
u 10:05

May smatra da je Cyrus uzela ne samo riječi pjesme od njega nego da je od njega preuzela i popularnost, zaradu i uspjeh. May ju tuži za kršenje autorskih prava i traži 300 milijuna dolara.

Jamajkanski tekstopisac Michael "Flourgon" May tvrdi da je hit pjesma "We can`t stop" autorice Miley Cyrus, jako slična njegovoj pjesmi "We run things" i zato je tuži i traži od nje 300 milijuna eura, piše US magazine.

May tvrdi da je pjesma "We Run Things" bila najdraža među ljubiteljima reggae glazbe diljem svijeta, otkako je dance glazba postala vrlo popularna u njegovoj rodnoj zemlji još 1988. godine. On tvrdi da barem 50 posto pjesme "we can`t stop", koja je bila broj dva na Billboard Hot 100 ljestvici u ljeto 2013., preuzeto od njega.

Miley je samo jedna od autorica spomenute pjesme uz Mikea “Mike Will Made It” Williamsa, Pierrea “P-Nasty” Slaughtera, Therona i Timothyja Thomasa, Douglasa “Doug E. Fresh” Davisa te Rickyja “Slick Rick” Waltersa.

May je optužio Cyrus i RCA Records za prisvajanje njegove pjesme, posebno riječi pjesme “We run things / Things no run we,” koje je Cyrus pjevala kao “We run things / Things don’t run we.”

U optužbi također stoji da je hit Miley Cyrus uzeo osnovu popularnosti i uspjeha od Maya te da je uzeta njegova jedinstvenost, kreativnost i originalan sadržaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije