Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOMINACIJA ZA NOVO LICE GODINE

Mile Biljanović: Želim biti glumac, a uzor mi je Al Pacino

24.11.2013., Zagreb -  Mile Biljanovic, mladi glumac debitirao u filmu Segrt Hlapic snimljenom po romanu Cudnovate zgode segrta Hlapica knjizevnice Ivane Brlic Mazuranic. Photo: Robert Anic/PIXSELL
12.02.2015.
u 10:26

Kada sam doznao za nominaciju, bio sam na zimovanju s izviđačima na jednom brdu, relativno blizu Sarajeva. Nisam zapravo znao što to točno znači, ali bez obzira na to bio sam iznenađen i počašćen.

Izbor Mile Biljanovića za ulogu šegrta Hlapića u istoimenom filmu pravi je zgoditak. Četrnaestogodišnji Mile pokazao se kao velika glumačka nada i zato je nominiran za Ružu.

1. Gdje si doznao da si nominiran za nagradu Večernjakova ruža?

Kada sam doznao za nominaciju, bio sam na zimovanju s izviđačima na jednom brdu, relativno blizu Sarajeva. Nisam zapravo znao što to točno znači, ali bez obzira na to bio sam iznenađen i počašćen. Iako, priznajem, to je bilo malo zasjenjeno mojim polaganjem izviđačke zakletve samo dan prije.

2. Koliko ti se život promijenio od uloge u filmu "Šegrt Hlapić"?

Život mi se zbog Hlapića nije puno promijenio. Ponekad me ljudi prepoznaju na ulici i prijatelji me često pitaju o snimanju i filmu. Tu i tamo idem na intervjue ili gostujem u emisijama, ali većina je stvari ostala ista.

3. Možeš li s nama podijeliti neka sjećanja sa seta?

Najdraži mi je događaj bio kada smo snimali scenu s traženjem gusaka i vožnjom čamcima. Jackson Matthew Mcconnell, koji glumi Marka, i ja trebali smo ravno odveslati, ali Jackson je stalno izokretao veslo i počeli smo se vrtjeti u krug. S obzirom na to da smo snimali bez ozvučenja, ja sam cijelo vrijeme ponavljao: "Veslaj, Jacksone, veslaj", ali Jackson nije veslao pa sam ja morao veslati unazad da bih nas izravnao. I dan-danas, kada se sjetim Jacksona, prvo mi padne na pamet rečenica: "Veslaj, Jacksone, veslaj".

4. Imaš li glumačke uzore, tko su ti najdraži glumci? Kakve filmove voliš?

Volim sve filmove, osim horora i romantičnih komedija. Najdraži su mi steperski mjuzikli iz 40-ih i 50-ih pa onda SF i fantasy filmovi. Volim i kriminalističke drame poput "Kuma" te psihološke trilere. Najdraži glumac mi je Richard Burton, a neki od uzora su mi Donald O'Connor, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson i Al Pacino.

5. Glazba ti je uz glumu također velika ljubav. Bi li radije gradio filmsku ili glazbenu karijeru?

Sviram bubnjeve i gitaru, u posljednje vrijeme više gitaru nego bubnjeve, ali volio bih dobro naučiti oboje. Oduvijek sam želio biti glumac i to mi je prvi izbor, ali kada bih mogao uklopiti te dvije karijere zajedno, to bih svakako napravio. Ali volio bih studirati i astrofiziku ili se barem time baviti kao hobijem. Inače, od glazbe najviše slušam rock i punk, ali volim i blues, soul, jazz, ska i reggae. Najdraži bendovi su mi Atheist rap, Six pack i Čovek Bez Sluha. Posljednji koncert na kojem sam bio je bio koncert Six packa u Tvornici. Najbolji koncert na kojem sam bio vjerojatno je koncert Riblje čorbe 2009. godine.

6. U čijoj pratnji dolaziš na dodjelu Ruže 20. ožujka u zagrebački HNK?

U pratnji sestara Tamare i Nadine.

>> Glasujte u anketi: Tko je zaslužio Večernjakovu ružu 2014.?

Komentara 2

Avatar Black_Zero
Black_Zero
11:51 12.02.2015.

moj mile ja zelim biti osvajac a uzor mi je cezar

Avatar Black_Zero
Black_Zero
11:51 12.02.2015.

moj mile ja zelim biti osvajac a uzor mi je cezar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije