Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan zaljubljenih

Merla i nakon 20 godina braka bez povoda Željku iznenadi cvijećem

Ogresta Merlic
13.02.2011.
u 22:30

Dugovječni bračni parovi otkrivaju kako i danas održavaju svoju strast i da li je među njima zaiskrilo već pri prvom susretu

Kad je 1988. Željka Ogresta sa Stojedinice prelazila na Radio Sljeme, bila je neutješna. Na oproštajki su ju tješili riječima: “Nije to tako strašno, tamo je jedan dobar tip, Merlić, drž’ se ti njega.” Iako se, kaže, nije rodila ljubav na prvi pogled i nije osjetila trnce kad ga je ugledala, Željka se Merlića držala kao pijan plota. Zajedno su i danas. Dubravko Merlić pak kaže da su se odmah ‘skužili’ i brzo prohodali. Koliko je veza bila ozbiljna shvatili su kad je Željka uzela dva mjeseca neplaćenog i otišla u Beč. Merlić je vrlo brzo otišao po nju. Vjenčali su se dvije godine nakon upoznavanja.

 Kuhamo zajedno

Iako na Valentinovo ne polažu puno, svaku obljetnicu braka slave. – Mi smo kao velika firma, troje djece različite dobi i pas. Putovanja su jedini trenuci samo za nas dvoje – kaže Merla koji i danas svako malo Željki nešto daruje. – Često kupujem cvijeće, bez posebnog povoda ili grižnje savjesti. Volimo iznenaditi jedno drugo. Uvijek kod iste gospođe na Britancu kupujem cvijeće i svaki put je pitam ‘Je li bila Željka?’. Ako kaže da nije, onda uzmem buket. Ako me Željka preduhitrila, vratim se doma s nekim drugim darom za nju – govori Dubravko. Zadnjih si godina najviše vole pokloniti neko putovanje. Tako su nekoliko dana sami proveli u Dubaiju, Londonu, Parizu, Kanadi, a ovu su, 21. godišnjicu braka proveli u Beču. – I tih smo dana okrenuti samo nama. Šoping je na minimumu, na brzinu nešto kupimo djeci, a onda nas dvoje obilazimo restorane. U početku nas hrana nije zanimala, gotovo da i nismo jeli. S godinama smo postali pravi gurmani, puno kuhamo zajedno i to nas silno zabavlja – kaže Željka.

Skupa do kraja života

U 21 godinu braka svađe su bile žestoke, kratke i rijetke. Smatraju da je bitno imati zajedničke teme, sadržaje i puno se smijati... – Uvijek se može naći razlog da budeš nesretan i patiš. Mi želimo sve gledati s vedrije strane. Iako smo stalno zajedno, kad ga nema, dosadno mi je. Fali mi – kaže Željka. Tijekom svih zajedničkih godina riječ ‘razvod’ nijedno nije izgovorilo. – Pristali smo biti jedno uz drugo i mislim da će tako biti cijeli život – kaže Željka. – Jedini recept za uspješan brak jest zaljubljenost, pa ljubav... to rješava sve probleme. Ne možeš s nekim biti 20 godina bez ljubavi – dodaje Merlić.

Komentara 7

LI
lietuva
23:39 13.02.2011.

Cvijeće kupuje da zataška svoje brojne izlete, kao kad je npr. nategnuo Čuljakicu u toaletu na HTV-u.

ED
edyes
11:36 14.02.2011.

da, a koliko često merla kupuje cvijeće dijani čuljak šelebaj ? pa, bili su si dobri...

PG
praseca gripa
22:45 13.02.2011.

Uh,bas ste nam odabrali face za ovu \"preuzvisenu\" temu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije