Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo lice godine 2013.

Mejaši: Ruža nam je bila odličan vjetar u leđa

26.11.2014., Varazdin - Tamburaski sastav Mejasi dobitnici su Vecernjakove ruze u kategoriji novo lice godine.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
05.12.2014.
u 10:47

Dobitnici Večernjakove ruže za 2013. u kategoriji Novo lice godine toliko su traženi da će na Staru godinu imati dvije gaže, a otkrili su nam tko je dobio čast čuvati Ružu

Hitom "Zorica" u 2013. grupa Mejaši zavladala je radiovalovima, vrhovima glazbenih top-ljestvica, podijima klubova, ali i srcima obožavateljica, stoga ne čudi što su upravo ovi mladi Varaždinci osvojili Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine.

Ruža ima svoje posebno mjesto

Zbog dodjele Ruže u zagrebačkom HNK čak su otkazali i gažu. I nisu požalili.

– Mi smo mladi bend, a kako se Ruža neko vrijeme nije dodjeljivala, nismo zapravo znali o koliko je prestižnoj nagradi riječ sve dok nismo došli u HNK na dodjelu. Tako da smo tek na licu mjesta osvijestili o kako važnom priznanju se radi i ono nam uistinu puno znači – kaže nam frontman benda Edo Drakulić dok evocira uspomene s dodjele. Vremena za slavlje nakon same dodjele nisu imali previše.

– Ruža nam je bila odličan poticaj i vjetar u leđa da još više sviramo i stvaramo nove i sve bolje i bolje skladbe – objašnjava pjevač. Statuu koju je osmislio Ivica Propadalo bend je povjerio na čuvanje upravo Edi.

– Nagrada je kod mene i čuvam je na uočljivom mjestu u vitrini. Moram priznati da svima zapne za oko odličan dizajn gospodina Propadala pa onda sa zanimanjem ispituju sve o Večernjakovoj ruži – kaže nam Edo. Pjesma "Zorica" lansirala ih je u glazbena nebesa, ali dečki se nisu umislili zbog tog uspjeha i istim su tempom nastavili stvarati dalje.

– "Zorica" je dosad na Youtubeu premašila osam milijuna klikova, a mislim da je u stopu prati i naš hit "Zavela me Ana", koji ima više od tri milijuna pregleda, a u milijunima klikova sad se već broje i naše druge pjesme – priča Edo. Tamburaši u starkama, kako ih od milja zovu, sada su toliko tražen bend da će na Staru godinu imati čak dvije gaže.

– Nismo htjeli razočarati obožavatelje pa će jedna gaža biti u popodnevnim satima, a druga navečer. Nakon toga slijede nastupi i po Europi, Stuttgartu, Zürichu... – nabraja Edo i dodaje kako početkom godine bend konačno ide na kolektivni godišnji odmor.

– Cijelo smo ljeto svirali i uopće nismo bili na godišnjima pa se veselim početku godine i odmoru koji ću velikim dijelom provesti spavajući jer moram nadoknaditi san, konačno ću se i malo više družiti s obitelji i prijateljima – kaže.

Od ostalih tamburaša s glazbene scene Mejaše razlikuje njihov rokerski pristup glazbi i izgled, a njihov prepoznatljivi simbol postale su starke.

– Ne odustajemo od starki ni po zimi. Doduše, sada ih nosimo u ruksacima do dvorana i klubova pa ih obujemo neposredno prije izlaska na pozornicu – o ljubavi Mejaša prema starkama kaže Edo.

Poruke u gluho doba noći

Simpatični tamburaši obožavateljice su kupili šarmom i neposrednošću zbog čega im u virtualne sandučiće pristižu brojne poruke.

– Lijepo je što nas publika tako prihvaća, jedino nezgodno zna biti kad nam poruke stižu u gluho doba noći – kroza smijeh će Edo. Dečki imaju novi singl "Zapjevajmo onu našu", koji se vrti na svim radiopostajama, a o novom albumu još ne razmišljaju.– Cilj nam je da publici najprije ova stvar uđe pod kožu i da ovaj singl dobro sviramo, a onda ćemo nakon Nove i odmora razmišljati o novim materijalima.U duetu s Andreom Šušnjarom Mejaši su nedavno izdali singl "Zapjevajmo onu našu".

– Pjesma je šaljiva, ljudi su se na to navikli od Mejaša. Potrudili smo se da spot bude jednako duhovit, mijenjali smo kostime na snimanju. Mislim da će se ljudima svidjeti – kaže Edo.S Andreom su, nastavlja, kliknuli od prvog susreta, a mislili su da bi njezin nježan i mladenački glas apsolutno odgovarao njihovu glazbenom izričaju te konceptu pjesme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije