Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan udarac!

Meghan i Harry uložili su puno novaca u ovo, a kraljica im je to sada oduzela

Meghan Markle
Foto: Reuters
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.02.2020.
u 15:29

Kraljica je odlučila kako njezin unuk i njegova supruga ne mogu koristiti naziv Sussex Royal koji su Harry i Meghan predvidjeli za naziv svog brenda u koji su uložili mnogo novaca.

Princ Harry i njegova supruga Meghan od proljeća se više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal", rekla je u petak glasnogovornica para koji krajem ožujka službeno počinje novi život neovisan o britanskoj kraljevskoj obitelji.

"S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće, neće zvati Fond Sussex Royal", rekla je glasnogovornica.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020.", dodala je.

Odluka princa i njegove supruge da se osamostale znači da se odriču naslova kraljevske visosti, objavila je Buckinghamska palača. No odluka o tome hoće li se nastaviti koristiti oznakom "Sussex Royal" još nije konačna, a u svom priopćenju Meghan i Harry jasno su dali do znanja kako kraljica nema nikakvu nadležnost nad upotrebom riječi kraljevski i očito se nisu samo tako pomirili s oduzimanjem titula. 

Pogledajte neke stare fotografije Meghan Markle iz vremena kada nije bila članica kraljevske obitelji

Meghan Markle
1/12

- Iako su vojvoda i vojvotkinja usredotočeni na planove za osnivanje nove neprofitne organizacije, s obzirom na posebna pravila u Velikoj Britaniji koja se odnose na uporabu riječi "kraljevski ", stoga je dogovoreno da njihova neprofitna organizacija neće koristiti naziv "Sussex Royal" - pišu Meghan i Harry u svom priopćenju i dodaju:

"Iako ne postoji nikakva nadležnost od strane Monarhije ili Vlade nad upotrebom riječi "kraljevski" u inozemstvu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti niti bilo kakvo ponavljanje riječi "kraljevski" na bilo kojem teritoriju (bilo u Velikoj Britaniji ili bilo gdje drugdje) kada se prijelaz dogodi na proljeće 2020. godine.

Harry i Meghan su se sve dosad koristili tom oznakom na svom računu na Instagramu koji ima 11,2 milijuna pratitelja i na svojoj službenoj mrežnoj stranici, a stavili su je i na desetke proizvoda i navodno je Meghan svojim bliskim prijateljima povjerila kako im kraljica nema pravo oduzimati kraljevsku titulu jer Harry i Archie imaju kraljevsku krvi i to im nitko ne može oduzeti. 

Meghan je uvjerena kako im kraljica ne može pravnim putem zabraniti korištenje riječi kraljevski. Princ Harry i njegova supruga još prošlog proljeća su počeli stvarati modni brend naziva Sussex Royal, a sada će ga se morati odreći i sav uloženi novac im je propao i Meghan je ljuta zbog toga. 

Biograf princa Charlesa Tom Bower kaže kako ovaki komentari Meghan Markle govore koliko je bijesna i pakosna i uvjeren je kako će odnosi u kralejvskoj obitelji postati samo još gori. 

Pogledajte kako se otkrilo da je Meghan Markle trudna

Par koji je prošlog mjeseca uzdrmao britansku monarhiju obznanivši svoju odluku, od 1. travnja više neće imati ured u Buckinghamskoj palači, gdje boravi kraljica Elizabeta II. a zastupat će ih njihova britanska humanitarna organizacija.

Tridesetpetogodišnji princ, šesti u nasljednom nizu za kraljevsku krunu i njegova supruga, bivša 38-godišnja američka glumica, uselili su početkom godine u luksuznu vilu u predgrađu Victorije, na zapadnoj obali Kanade, sa sinom Archiejem, rođenim u svibnju 2019. godine.

Harry i Meghan su se oznakom "Sussex Royal" prvi put koristili kada su se distancirali od princa Williama i njegove supruge Kate. Dvojica braće su se zadnjih mjeseci udaljila a Harry je u listopadu izjavio da su im se "putovi razišli".

Ključne riječi

Komentara 6

WI
wimnannmiana
16:32 23.02.2020.

Ova ce se kao baviti humanitarnim radom, a s nikim ne prica u vlastitoj obitelji, brat joj ispod mosta zivi? -- muahahhahahah

GL
Glavica
19:54 23.02.2020.

Megan profesonalna vjestica jadan Hary upao u jamu punu govana

ZE
Zeljka111
19:29 23.02.2020.

Megan za kraljicu, kraljicu za topa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije