Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU S OPRAH

Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti

Foto: CBS video screenshot
1/10
08.03.2021.
u 06:38

U intervjuu s Oprah Winfrey (67), bivša glumica Meghan Markle (39) i princ Harry (36) otkrili su detalje svog odstupanja s dužnosti na dvoru kraljevske obitelji.

Sinoć je američki CBS emitirao najiščekivaniji intervju godine s vojvotkinjom od Sussexa i bivšom glumicom Meghan Markle (39) te njezinim suprugom princom Harryjem (36). U intimnoj dvosatnoj ispovijesti koju su odlučili podijeliti s najpoznatijom talk-show voditeljicom Oprah Winfrey (67) progovorili su o napuštanju kraljevske obitelji te odlasku s dužnosti koji su najavili 8. siječnja 2020. godine, a koji je ubrzo postao poznat kao ''Megxit''. Govorili su o pozadini svoje teške odluke te optužbama koje su se nizale na račun vojvotkinje tijekom života u Velikoj Britaniji, zbog čega su se otisnuli u život „preko bare“, a dotaknuli su se i svog života u Americi gdje odgajaju 21-mjesečnog sina Archieja Mountbattena-Windsora i Meghanine druge trudnoće koju su simbolično objavili kad i Harryjeva pokojna majka princeza Diana, na Valentinovo. Na početku intervjua s Oprah je razgovarala samo Meghan, a kasnije joj se pridružio Harry.

Oprah ju srdačno pozdravila i divila se njezinu trudničkom trbuhu te joj uputila komplimente, a potom je pitala zna li spol djeteta.

Sve teme su dopuštene

– Ovoga puta znamo. Čekat ću supruga pa ćemo to podijeliti s tobom – rekla je nasmijano Meghan, a Oprah je odmah pripomenula kako pitanja nisu unaprijed dogovorena, da su sve teme dozvoljene te da ona i Harry nisu plaćeni za ovaj intervju. Nakon toga Oprah ju je upitala o ulasku u kraljevsku obitelj i kako je to proteklo.

– To je potpuno drukčije od svega – započela je vojvotkinja od Sussexa te dometnula kako nije imala sve informacije o kraljevskoj obitelji. – Reći ću da sam u to ušla naivno – kazala je Meghan i dodala da nije razumjela što je posao člana kraljevske obitelji pa se našalila da nikada nije guglala princa Harryja.

Foto: YouTube Screenhshot

– Nisam romantizirala nijedan element toga. Sve što znate o kraljevskoj obitelji ono je što čitate u bajkama – pojasnila je Meghan i otkrila kako je kraljica Elizabeta, Harryjeva baka, bila među prvim osobama iz kraljevske obitelji s kojima se upoznala. – Dogodilo se sasvim spontano, bila sam s Harryjem na ručku, a ona je upravo bila gotova s jednom od svojih ceremonija. Harry me tada pitao želim li upoznati njegovu baku. Rekla sam: "Da, naravno." On me pitao: "znaš li kako se pokloniti?' Mislila sam da je to farsa za javnost, ali on mi je tada rekao: "Ona nije samo moja baka, ona je i kraljica." Tu mi je tek postalo jasno što njima znači institucija kraljice. Zbilja sam mislila da se to događa vani i da je dio farse – iskrena je bila omražena vojvotkinja koja je potom otkrila da je najbolji dio njihovog novog života nakon odlaska iz palače to što žive autentično.

Priznala je da su ona i princ Harry htjeli da njihovo vjenčanje ne bude slavlje za cijeli svijet, već njihovo osobno te da su se vjenčali zapravo tri dana prije velike svečanosti koju su pratili gledatelji diljem svijeta. Potom je oštro odbacila glasine da je rasplakala vojvotkinju od Cambridgea i Harryjevu šogoricu Kate Middleton (39) tijekom probe haljina uoči vjenčanja i izjavila da se zapravo dogodilo sve obratno.

– Ne. Dogodilo se posve suprotno. Ne govorim ovo kako bih nekoga kritizirala. Ona je preuzela odgovornost za to i nikada ne bih htjela da to iziđe. Htjela sam je zaštititi – kazala je Meghan i rekla kako smatra Kate dobrom osobom. – Nije bilo nikakvih prigovora oko haljina. Ispričala se i ja sam joj oprostila – tvrdi Meghan koja je iskomentirala da je ''priča s Kate bila jako teška''.

– Zašto nitko nije intervenirao? – upitala ju je Oprah.

– Ne znam – odgovorila joj je 39-godišnjakinja koja je u nastavku razgovora istaknula da ju je kraljevska obitelj potaknula da razmišlja o svojim korijenima, a Oprah je potom istaknula koliko je njezina pozadinska priča drukčija od one kraljevske.

– Naveli su me na razmišljanje i sada kad se prisjećam, hvala Bogu da sam imala sve to životno iskustvo i što sam oduvijek radila i cijenila neovisnost i slobodu govora – iskreno je rekla Meghan, pa se dotaknula i direktne upute kraljevske palače kako odgovarati na medijske upite. – Radila sam sve što su mi rekli i uvijek sam odgovarala s ''bez komentara''. Tek kada smo se vjenčali, shvatila sam ne samo da će slušati već će i lagati kako bi zaštitili članove obitelji – rekla je Meghan.

Archiejeva boja kože i tajno vjenčanje

Na pitanje je li se osjećala zaštićeno „obiteljskim poslom“ poručila je da je to teško odrediti, ali o odnosu s kraljicom govorila je vrlo pohvalno te prepričala kako joj je Elizabeta dala predivnu bisernu ogrlicu i odgovarajuće naušnice i da je uvijek bila topla i srdačna.

Zatim je Meghan iznijela tvrdnju koja je šokirala Oprah.

– Što?! – upitala ju je slavna voditeljica nakon što je Meghan objasnila da su se pojedini članovi obitelji brinuli koliko će tamna biti Archiejeva koža nakon što se rodi. – To mi je prenio Harry – prisjetila se Meghan razočarano ne otkrivajući koji su članovi htjeli to doznati jer bi bilo, kako navodi, suviše štetno.

– Najbitnija uloga koju ću ikada imati jest ona majke – odlučno je rekla. – Biti prvi tamnoputi član obitelji, a ne biti povezan kao ostali članovi... Kad si član monarhije, kao unuče monarha postaješ princ – kazala je Markle tvrdeći da ona i Harry nisu odustali od davanja titule Archieju i da je to bila odluka Buckinghamske palače. Na upit je li točno da Archie nije postao princ zbog svoje rase, Meghan je započela: ''Dok sam bila trudna i dok se pričalo o njegovoj tituli i zaštiti, koliko će mu koža biti tamna...'', a zatim ju je Oprah prekinula:

''Tko je s tobom vodio taj razgovor? Kako?“

Meghan je odbila odgovoriti na to pitanje pravdajući se kako bi bilo vrlo štetno da javnost dozna o kome se radi, a na pitanje jesu li je podržali u svoj svojoj moći, vojvotkinja od Sussexa je probala objasniti da postoji razlika između obitelji i institucije koja vodi obitelj.

– Imate obitelj i onda imate ljude koji vode ustanovu i to su dvije različite stvari i bitno ih je dobro razvrstati jer kraljica je, na primjer, oduvijek bila predivna prema meni – kazala je Meghan nakon što je priznala kako je nakon vjenčanja shvatila da se stvari pogoršavaju i da neće dobiti obećanu zaštitu. 

Foto: YouTube Screenhshot

U nastavku razgovora Meghan je opisala kako su joj ljudi iz ''firme'', kako je nazvala kraljevsku obitelj, sugerirali da je posvuda te da bi se na neko vrijeme trebala skloniti. – Na to sam im rekla kako sam kuću napustila dvaput u protekla četiri mjeseca i da sam svugdje, ali sam nigdje. Govorila sam: ''Shvaćam da postoji opsesija s time kako stvari izgledaju, ali govori li itko o tome kako se osjećam? Jer trenutačno se ne mogu osjećati usamljenije'' – ispričala je 67-godišnjoj kraljici talk-showa te dodala: ''Malo toga sam smjela činiti i naravno da je to polučilo usamljenost''.

Oprah je ponovno u razgovoru skrenula pozornost na pitanje Archiejeve boje kože jer je htjela razumjeti jesu li je pitali hoće li dijete biti ''previše smeđe'' i da će to stvoriti probleme.

– Nisam bila u mogućnosti pitati zašto, ali mislim da je zasigurno tako kako pretpostavljaš – odgovorila je potvrdno pa otkrila detalje o tajnom vjenčanju tri dana prije kraljevskog vjenčanja koje se emitiralo 19. svibnja 2018. godine.

– Tri dana prije vjenčanja vjenčali smo se. To nitko ne zna. Pozvali smo nadbiskupa i rekli mu: ''Čujte, spektakl je za svijet, ali mi svoje zajedništvo želimo između nas'' – kazala je Meghan te navela da je riječ o nadbiskupu od Canterburyja Justinu Welbyju. Potom su se dotaknule iznimno teškog razdoblja za Meghan tijekom njezine prve trudnoće s Archiejem. Naime, 39-godišnjakinja je priznala da se borila sa suicidalnim mislima i opisala pritisak medija kao ''gotovo neizdrživ''.

Suicidalne misli

– U podcastu si bila rekla da je sve postalo gotovo neizdrživo i tu sam pomislila da zvuči kao da si u nekom emocionalnom problemu. Što se zapravo događalo? ''Gotovo neizdrživo'' zvuči skoro kao točka pucanja – pitala ju je Oprah.

– Da, i bila je. Nisam vidjela rješenje. Noću bih sjedila i nisam mogla shvatiti kako se ovo odvilo, ali puno je gore kad bih to osjetila kroz izraz moje majke i prijatelja dok me zovu i plaču govoreći: ''Meg, ne štite te." I shvatila sam da se to sve događa jer ja jednostavno dišem. I sramila sam se to reći tada, a posebno me bilo sram reći Harryju jer znam kroz koji je gubitak prošao. Ali znala sam ako to ne kažem, da ću to učiniti... I jednostavno nisam... Nisam više htjela živjeti. Bila je to vrlo jasna i zastrašujuća pomisao. Rekla sam Harryju, a on me samo držao u naručju – emotivno je odgovorila sa suzama u očima na Oprahino pitanje priznaje li da su to bile suicidalne misli.

– Da. Bojala sam se da je bilo jako stvarno. To nisam bila ja. Pomislila sam: ''Ne smiju me ostaviti samu'' – borila se Meghan sa suzama priznavši da se u jednom trenutku za savjet javila jednoj od najboljih prijateljica pokojne Diane te je kraljevsku palaču zamolila da potraži profesionalnu pomoć. Kazala je kako nakon pridruživanja obitelji nije imala pristup svojim osobnim stvarima, poput putovnice.

– Otišla sam do njih i rekla da moram negdje potražiti pomoć. Da se nikada ovako nisam osjećala i da moram nekamo otići. Rekli su mi da ne mogu, da to neće dobro izgledati za njih – prepričala je.

Opru je zanimalo boji li se vojvotkinja reakcije kraljevske obitelji.

– Neću živjeti u strahu – poručila je bivša glumica i dodala: – Da odgovorim na pitanje, ne znam kako su mogli očekivati da ćemo šutjeti, ako postoji aktivna uloga ''firme'' u tome da nas ocrne  – pojasnila je pa dodala: – Ja sam već izgubila... Mnogo toga je već izgubljeno'.

Foto: CBS video screenshot

Nakon toga pridružio im se princ Harry te je par otkrio da će na ljeto postati roditelji jedne curice, a Oprah je skrenula pozornost na ''Megxit'' i njihov doživljaj odlaska iz Velike Britanije.

– Ispalo je da smo odustali i otišli – kazala je Meghan, a Harry je dodao da su otišli jer nisu dobili pomoć koju su tražili. – Išao sam na sva prava mjesta i nisam mogao dobiti pomoć – prisjetio se 36-godišnji princ kojem je najveću brigu predstavljala činjenica da bi se povijest mogla ponoviti, aludirajući pritom na tragičnu smrt princeze od Walesa, njegove majke Diane.

– Nismo imali izbora. Nisam htio da se ponovi povijest. Kad to kažem, govorim o svojoj majci. Cijelo nam se vrijeme govorilo: "To je tako, tako mora biti." Govorim, naravno, o britanskim medijima. Obraćao sam im se kao suprug i kao otac. Nismo dobili dovoljnu podršku obitelji u tom trenutku i želio sam podržati Meghan tim svojim potezom – kazao je Harry i opovrgnuo tvrdnje da su odluku donijeli iza kraljičinih leđa.

– Ona mi je baka i previše je poštujem – objasnio je i priznao da je njegov otac princ Charles (72) prestao kontaktirati s njim jer je uzeo stvar u svoje ruke, a Meghan je istaknula kako se nada da će ljudima pouka ovog intervjua biti da znaju da postoji druga strana i život vrijedan življenja.

– Izgubila sam oca, izgubila sam dijete, umalo sam izgubila i identitet, ali i dalje stojim – poručila je supruga princa Harryja domećući kako nije namjeravala reći ništa šokirajuće niti je pitala o mogućim sankcijama. – Neću živjeti svoj život u strahu – ponovila je Meghan.

Harry se potom osvrnuo na detalje osiguranja koje su im ukinuli nakon što su se povukli iz službe.

– Objašnjenje je bilo da je došlo do promjene (našeg) statusa. Pitao sam ih postoji li promjena u prijetnjama i rizicima i dobio sam odgovor ''ne'', ali zbog promjene statusa nismo više službeni članovi kraljevske obitelji – pojasnio je mlađi sin princa Charlesa otkrivši da je i sam bio na jako mračnom mjestu. Rekao je voditeljici da nikada nije razgovarao s obitelji jer se sramio priznati da Meghan treba pomoć.

Harry je osjetio sram

– Osjećao sam da unutar moje obitelji nema razumijevanja za takve stvari. U tri godine britanska kraljevska obitelj nijednom nije stala iza Meghan, a tabloidi su je masakrirali – kazao je te pojasnio kako postoji prešutni dogovor između obitelji kao institucije i tabloida, ali da je njegova supruga bila žrtveno janje u toj priči i nju se ocrnjivalo kao nikoga drugoga, što je okarakterizirao kao rasizam.

– Cijeli rasni element bio je jako velik i to je utjecalo na mnoge ljude – rekao je Harry, a Oprah je upitala što je bila kap koja je prelila čašu kad su odlučili napustiti uloge u obitelji.

Foto: YouTube Screenhshot

– Bio sam očajan. Tražio sam pomoć gdje god sam mislio da ju mogu naći, oboje smo to radili – zajedno i odvojeno – započinje Harry.

– Otišli ste jer ste tražili pomoć, a niste je dobili? – upitala je ponovno Oprah.

– Da. Ali mi nikada nismo otišli – odgovorio joj je princ, a Meghan se složila.

Kad ga je Oprah ponovno upitala o tvrdnjama da su odluku donijeli kraljici iza leđa, on je rekao da može pretpostaviti da su te priče došle od ''institucije''. Potom ga je Winfrey upitala kako su znali da to ne rade kraljici iza leđa.

– Dok smo bili u Kanadi, s bakom sam imao tri razgovora, a s ocem dva prije nego što je prestao prihvaćati moje pozive – počeo je Harry objašnjavati i dodao kako mu je otac rekao da počne zapisivati cijeli svoj plan.

Oprah se potom osvrnula na priče da je Meghan razlog zašto je Harry napustio obitelj i na termin Megxit.

– Možete li zamisliti koliko malo smisla to uopće ima? Ostavila sam sve da budem s njim i posvetila bih sebe tome (kraljevskoj obitelji) zauvijek – kazala je Meghan tvrdeći da je nitko nije pripremao za protokol kojeg se pridržavaju svi članovi obitelji, a zatim je Oprah pitala Harryja bi li odstupio da nije bilo Meghan.

O Willu, Charlesu i mami Diani

– Ne. Odgovor na vaše pitanje jest – ne. Ne bih bio u mogućnosti, jer sam bio zarobljen. Nisam vidio izlaz. Bio sam zarobljen i nisam shvaćao da jesam – odgovorio je Meghanin suprug kojeg je Oprah uporno tražila da objasni što znači ''zarobljen'' u njegovu smislu, ako je rođen s privilegijem da bude dio kraljevske obitelji. Objasnio je kako je bio zarobljen unutar sistema, poput ostatka obitelji.

– Moj otac i brat su zarobljeni. Oni ne mogu otići – kazao je Harry dodajući da suosjeća s njima.

Oprah ga je tada pitala što bi rekla njegova majka da je još uvijek živa.

– Moja mama Diana bila bi danas ljutita na nas i bila bi tužna, ali bi i razumjela. Htjela bi samo da smo sretni. Zbog nje smo si ustvari ovo i mogli priuštiti – započeo je Harry pritom misleći na to da ga je obitelj početkom 2020. prestala financirati, ali je mogao računati na majčino nasljedstvo. – Ne mogu ni zamisliti kako je njoj bilo kad je prolazila kroz sličnu stvar, mi smo barem imali jedno drugo – dodao je i istaknuo da su s kraljicom Elizabetom u korektnim odnosima te da se čuju relativno često, ali da s ocem i bratom trenutačno ne razgovara.

– Tata me je povrijedio jako. Prestao mi se javljati otkako sam uzeo stvar u svoje ruke, a i sam je prošao kroz nešto slično u životu – tvrdi Harry koji se nadao da će Charles imati više razumijevanja za sina, ali i za unuka. – William i ja dali smo si prostora. Nadam se da vrijeme liječi sve rane pa će i te naše. Prošli smo svašta zajedno i volim ih svejedno – kazao je Harry dodajući da ne žali ni za čime te da je ponosan na njih na neki način.

Foto: CBS video screenshot

Oprah nije odustajala od teme rasizma i pitanja boje kože malenog Archieja prije rođenja.

– Istina je, nažalost. Svojedobno sam vodio razgovore o toj temi i to je užasno. Nikad neću otkriti ništa više o tom razgovoru – rekao je Harry i pojasnio da nikada ne bi otišli iz Velike Britanije da je sve bilo u redu.

Na kraju su zaključili da su možda ostali bez titula, ali novi život im više odgovara. Oprah ih je upitala žale li za čim, ali Harry je odmahnuo glavom. Meghan je poručila samo jednu stvar.

– Jedino žalim što sam vjerovala da će me kraljevska obitelj zaštititi – istaknula je, ali je ostala pri mišljenju da je trenutačna situacija bolja nego bajka.

Harry je istaknuo da je Meghan spasila njihovu obitelj, ali ona je to demantirala i ispravila ga kazavši da je on taj koji im je hrabrim potezom omogućio novi, drukčiji život. – Mogu s djetetom na biciklu izaći u prirodu, na plažu ili u šetnju. Golema je to razlika, cijenimo naš novi život – kazao je ponosno 36-godišnji princ tijekom prikazivanja crno-bijele snimke Archieja i Meghan na plaži, a Oprah je najavila kako će tijekom sutrašnjeg dana javnost dobiti još nekoliko priloga bivšeg kraljevskog para koji je podignuo prašinu na dvoru kakva se ne pamti.

 

Komentara 89

AT
ATG
07:35 08.03.2021.

Kako sam bila sigurna da će igrati na kartu rasizma? Fuj.

LI
linkser2
06:49 08.03.2021.

e sad.. kako se odšokoirati od ovoga!!! osupnut sam, dajte još detalja o džabalebarošima, parazitima u 21 stoljeću, princu i princezi koje hrani narod UK... vrlo poučno, zanimljivo štivo...dajte detalje i o babi kraljici, jeli doručkovala, cijepila se

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:41 08.03.2021.

Princ Harry je oficir britanske vojske. Ponaša se kao kmečavac i ništa mi ga nije žao. Svjestan je bio da je gospođa slabo uspješna glumica nikakvog obrazovanja. Rastavljena s brojnim prethodnim vezama. Postojala je mogućnost da je neiskrena prema njemu. Bila je već jedna slična, gospođa Wallis Simpson, koja se i udala za britanskog kralja koji je napustio prijestolje. Gospođa Simpson je cijelo vrijeme pred II svjetski rat kao udata žena bila u aktivnoj spolnoj vezi s nacističkim ministrom vanjskih poslova von Ribbentropom koji je tada bio njemački nacistički ambasador u UK. Meghan je ljepuškasta, egzotična i vjerojatno spolno privlačna. I gotovo, to je sve. Ništa nije donijela u vezu a kao iskusnija lako je obradila kmečavog princa. Trebalo je samo zatrudnjeti. I sad joj rasističke konotacije trebaju da se prikaže žrtvom. A žrtva su članovi kraljevske obitelji. Niti Kate mi nije žao. Ta je u kombinacijama svoje majke uzela prekid studija kako bi u oslobođenoj studentskoj godini tražila princa po svijetu. Načula je da je u Južnoj Americi i otišla tamo. Na kraju ga je našla i na golišavoj studentskoj zabavi i reviji donjeg rublja prošla mu ispred nosa u brižljivo planiranoj obiteljskoj akciji u kojoj je naivac upao u klopku. Ovi Nijemci na čelu Ujedinjenog Kraljevstva pokazuju manjak socijalne inteligencije i višak neopreznog ponašanja. Kraljica Elizabeta II i pokojna kraljica majka bile su puno mudrije u svojim izborima od unuka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije