Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drastična odluka

Meghan i Harry odstupaju s kraljevskih dužnosti: 'Bit ćemo financijski neovisni'

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.01.2020.
u 20:01

Princ Harry i njegova supruga Meghan život sa sinom nastavit će na relaciji Ujedinjeno Kraljevstvo - Kanada.

Vojvoda od Sussexa, princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan Markle nikada nisu bili tipični pripadnici kraljevske obitelji, a svojim najnovijim potezom to su još jednom potvrdili. Naime, Meghan i Harry otkrili su kako se povlače s dužnosti u sklopu britanske kraljevske obitelji te da postaju financijski neovisni. O životnoj prekretnici javnost su obavijestili službenim priopćenjem.

Podržavaju kraljicu

- Nakon višemjesečnih razmišljanja i internih rasprava odlučili smo se ove godine za tranziciju u započinjanju nove progresivne uloge u ovoj instituciji.  Namjeravamo odstupiti kao 'stariji članovi' Kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njezino Veličanstvo Kraljicu. Vašim se poticajima, naročito tijekom posljednjih nekoliko godina, osjećamo spremno za nove prilagodbe - poručili su Meghan i Harry.

Otkrili su i kako će život sa sinom Archiejem nastaviti na dvije adrese.

- Sada planiramo uravnotežiti svoje vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati ​​našu dužnost prema kraljici, zajednici i našim zaštitnicima. Ova zemljopisna ravnoteža omogućit će nam da odgojimo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a također će pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta - poručili su.

Najavili su i nove projekte u koje će biti uključeni svi članovi kraljevske obitelji.

- Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje ovog uzbudljivog sljedećeg koraka jer nastavljamo suradnju s Njenim Veličanstvom Kraljicom, Princom od Walesa, vojvodom od Cambridgea i svim relevantnim stranama. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za vašu stalnu podršku - zaključili su Meghan i Harry koji su se javnosti obratili nakon godišnjeg odmora u Kanadi gdje su sa sinom proveli blagdane.

Obiteljske razmirice

Iako su oduvijek bili drugačiji, ovakvu prijelomnu odluku nitko nije mogao predvidjeti. Nije tajna da su Meghan i Harry imali razmirice s kraljevskom obitelji. Sam princ Harry nedavno je javno kazao kako se ne slaže sa starijim bratom Williamom dodajući kako su krenuli 'drugačijim putevima'. U prilog kraljevskoj obitelji nije išla ni prošlost Meghan Markle koja je prije udaje za princa bila u braku s holivudskim producentom Trevorom Engelsonom. Detalji njihova razvoda isplivali su u medije početkom listopada prošle godine kada je objavljen dokumentarac "Meghan Markle: Movies, Marriage & Motherhood" koji je razotkrio mnoge neugodne detalje iz života nekadašnje glumice. Meghan nije krila kako joj smeta pretjerana medijska pozornost zbog koje joj je, kako kaže, bilo puno teže ispunjavati majčinsku ulogu.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:43 08.01.2020.

Svaka im čast .... neka se sve unaprijedi .... nije dovoljno ime i prezime da se bude Princ i Princeza ... Princeza po zasluzi da ....

MO
modovisisajteMaraschino
20:15 08.01.2020.

sigurno neće na baušteli raditi... budite vi sigurni, ima on dosta debeli račun...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije