Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što to znači?

Meghan dobila svoj grb, no obožavatelje je zabrinulo zašto tako izgleda

Meghan Markle
Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
26.05.2018.
u 22:35

Na grbu se nalaze lav i golubica s krunama oko vrata, no golubica izgleda poprilično čudno

Kensingtonska palača objavila je grb koji je nakon udaje za princa Harryja posebno izrađen za vojvotkinju od Sussexa, Meghan Markle.

No, obožavatelji kraljevske obitelji na grbu su uočili nešto što ih je zabrinulo.

Naime, na grbu se nalaze lav i golubica s krunama oko vrata, no golubica izgleda poprilično čudno.

– Zašto je kruna oko vrata golubice? Čak i za Amerikanku poput mene, to ne simbolizira ništa pozitivno – napisala je jedna korisnica Twittera.

– Drago mi je da nisam jedina koja misli kako je ptica zadavljena – napisala je druga.

Nakon što su se mnogi zapitali isto pitanje, stiglo je i objašnjenje.

– U engleskim grbovima je standard da se kruna stavlja oko vrata životinja koji drže grb kad se radi o rangu vojvode ili vojvotkinje. Vojvotkinja je i sama radila na dizajnu grba i dala svoje odobrenje, pa nema razloga da se brinete.

Među komentarima se moglo saznati kako kruna oko vrata predstavlja dostojanstvo te da sličan grb ima i vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton koja umjesto golubice ima konja.

Meghan Markle
1/8

Komentara 14

DO
domxerex
23:27 26.05.2018.

Opet ovi dave sa tom ne baš lijepom i previše promiskuitetnom i proračunatom osobom. Ovo je republika i ako razumijem ljevičari bi trebali biti protiv krunjenih glava. Ovako izgleda smiješno kada ljevičarski mediji proapgiraju neku stranu dinastiju. Čovjek bi mogao doći u zabunu i pomisliti da su im to sponzori.

LI
lily
23:53 26.05.2018.

Siroki nos poput .... i nozice kao cackalice! Ta u sto je taj gledao?

VI
Vito
07:22 27.05.2018.

Meghan dobila svoj grb, no obožavatelje je zabrinulo zašto tako izgleda ::: Zato što to nije golubica, nego bijela vrana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije