Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talent

Marko Škugor: Sin Andrija već sad pjeva bolje od mene

škugor
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
27.04.2015.
u 12:18

Šibenčanin će se kao gost pridružiti klapama Cambi, Šufit i Maslina na spektaklu dalmatinske pjesme u Lisinskom 14. svibnja

Klapski spektakl koji 14. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organiziraju Večernji list i diskografska kuća Scardona, a čiji su glavni akteri klape Maslina, Šufit i Cambi (K. Kambelovac), imat će i pojačanje. I to kakvo pojačanje! Kao gost će se na pozornici, osim Tedija Spalata pojaviti i jedan od najmlađih, a mnogi se slažu, i jedan on najboljih domaćih tenora Šibenčanin Marko Škugor.

Posebno iznenađenje

– Bit će to moj prvi nastup u Lisinskom i velika mi je čast. Ne vjerujem da će biti treme, ali svakako treba imati poštovanje prem prostoru kakav je Lisinski – kaže 25-godišnji Šibenčanin, koji je neko vrijeme bio i član klape Maslina. Svoju glazbenu karijeru u ozbiljnijem smjeru počeo je razvijati kada je s Klapom s mora predstavljao Hrvatsku na Eurosongu 2013. godine.

Marko je sada u solo vodama, pa će i na nastupu u Lisinskom izvesti neke od svojih pjesama, ali i jednu obradu Olivera Dragojevića.

– O kojoj je pjesmi riječ, ostavit ćemo publici kao iznenađenje, ali mogu najaviti da je riječ o baladi – zagonetno će Marko.

Raspjevana obitelj

Klapska pjesma u Hrvatskoj već je godinama jedan od najpopularnijih žanrova, a gotovo da nema koncerta na kojem nastupaju klape a da se ne traži ulaznica više.

– Vjerujem da ljudi osjete emociju s kojom klape pjevaju i da to nije pjevanje koje se svodi na puko odrađivanje nastupa – veli Marko i otkriva da je njemu najdraža klapska pjesma “Vo je naša zemlja” maestra Mojmira Čačije.

Da je glazbeni talent nasljedan, svjedoči i Marko, čiji je jednoipolgodišnji sin Andrija nedavno propjevao.

– Nije čudno što je propjevao kad smo i ja i moja sestra Sara u glazbenim vodama, ali moram reći da Andrija pjeva bolje od mene. Ako mene hvale, već se sad pitam kakav će onda talent biti moj sin – kroz smijeh kaže Marko.

>> Dalmatinska pisma Zagrebu za dušu: klape Maslina, Šufit i Cambi u Lisinskom

>> Marko Škugor zajedno sa sestrom u novom spotu 'Dalmatinska vilo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije