Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrio i pozadinu

Marko Grubnić pohvalio se modnim dodatkom od 27 tisuća kn: 'Predobro da ne bih objavio'

Foto: Instagram
1/6
06.05.2021.
u 17:00

"Napokon, ova ikonska Diorova torbica je moja", napisao je Grubnić uz fotografiju male torbe koja ima zanimljivu povijest.

Modni stilist Marko Grubnić pohvalio se novim modnim dodatkom u svojoj kolekciji. Riječ je o skupocjenoj torbici brenda Dior koja na službenim stranicama stoji oko 27 tisuća kuna. 

"Napokon, ova ikonska Diorova torbica je moja", napisao je Grubnić uz fotografiju male torbe koja ima zanimljivu povijest.

"Znate li ljubavnu priču koja stoji iza ikonske torbice i Lady Diane?", upitao je Grubnić svoje pratitelje pa im otkrio značaj torbice koju je obožavala pokojna princeza Diana. 

Foto: Instagram

"Ova kultna torba nastala je 25. rujna 1995. - kad je Diana, princeza od Walesa, bila u posjetu Parizu kako bi prisustvovala svečanom otvaranju izložbe u Cézanneu.  Torbicu joj je poklonila tadašnja prva dama Francuske, Bernadette Chira. Legenda kaže da je ova posebna Diorova kreacija prvi put izrađena od kože - i dovršena od početka do kraja u rekordnom vremenu: JEDNA NOĆ. Princeza ljubazno prihvaća poklon i uskoro je viđena kako na svečanosti stišće ‘Chouchou’- kodno ime torbe (u prijevodu ‘kućni ljubimac ’). Utjecaj "Princeze Diane" zavladao je svijetom i kad se ista torba ponudila u trgovinama u siječnju 1996., bila je rasprodana u samo nekoliko trenutaka. Tada, Kuća Diora "krsti" torbu sa svojim službenim imenom: Lady Dior, u veljači 1996. godine - časteći svoju titulu (prije braka) kao Lady Diana Spencer. Legendarni odnos između ove dvije ikone stila bio je meč napravljen na nebesima, uz uvažavanje ne samo princeze od Walesa i njezine trajne privlačnosti, već i kuće Diora i njezinih bezvremenskih kreacija poput ove torbe s potpisom.

Foto: Instagram
Lady Di Dior ostaje "it bag" - zajedno s ostalim kultno željenim komadima poput klasične torbe s dvostrukim poklopcem iz Chanela i Hermès Birkin, ostaje na top 10 popisa svake modne osobe. Za ljubitelje torbi, Lady Dior sinonim je za stil, eleganciju i ljepotu", zaključio je Grubnić. 

VIDEO Prekinuli Petar Grašo i Danijela Martinović 

Ključne riječi

Komentara 2

GE
generacija57
17:39 06.05.2021.

Tebi iz guzice lova izvire.

CO
Coolv
22:18 06.05.2021.

Cezanne je valjda umjetnik, a ne mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije