Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAVAJU U AUTU

Mariji iz LJNS potres razrušio dom: 'Bili smo vani cijelu noć. Ne možemo više. Iscrpila nas je hladnoća'

Foto: RTL
1/3
02.01.2021.
u 11:48

Marija Barukčić gledateljima je poznata po sudjelovanju u emisijama "Ljubav je na selu" i "Večera za 5 na selu". Dom joj je nastradao u potresu koji je pogodio Petrinju 29. prosinca.

U trenutku razornog potresa 29. prosinca Marija Barukčić ostala je bez svega. Nasmijana sudionica RTL-ovih emisija "Ljubav je na selu" te "Večere za 5 na selu" otkrila je da njezinog doma više nema, piše RTL.

Na svu sreću, ni ona ni njezina obitelj nisu ozljeđeni, ali spavaju u automobilu ispred kuće.

Foto: RTL/Screenshot

- Da vam kažem iskreno, sad sam ušla u kuću i skuhala čaj. Bili smo vani cijelu noć, ne možeš više, iscrpila nas je hladnoća - rekla je Marija za RTL i napomenula da tlo cijelo vrijeme podrthava. Trešnja potresa jakog 6.3 prema Richteru srušila je krov njihove kuće jer je krov kuće do njihove, kuće njezinog brata, pao na njihovu.

- Krov se srušio i na kuću mog brata i propao u sobu od djeteta. Dobio je malo po nogama, ali na svu sreću dobro je - kazala je Marija koja zbog svega s obitelji spava u autu.

- Noćas je bilo jako hladno. I u automobilu sjedimo u zimskim jaknama, omotani dekama i vrećama za spavanje, ali je prehladno. Ložimo vatru tu vani - prepričala je Barukčić koja kao i mnogi svojukuću ne žele ostaviti. - Priča se da ima lopova tu, a imamo i životinje, ne možemo ih ostaviti - objašnjava Marija koja s obitelji ne može boraviti u kući dok ju ne pregledaju statičari i dok vatrogasci ne saniraju dimnjak.

- Od starijeg brata šef je odmah jučer došao pomoći, kupili su cerade negdje u Zagrebu i prekrili krov, ali ne smijemo ništa raditi niti smijemo ložiti dok ne dođu statičari - kazala je na kraju.

 

Komentara 1

ZI
Zir
12:21 02.01.2021.

Nazalost clanak je poluproizvod, bez konkretnih pitanja i odgovora, jedno je stanje cijele kuce, uporabljiva, neuporabljiva, to ne vidim iz opisa, a drugo je strah doticne, kuca je mozda uporabljiva, a strah odrdjuje poteze doticne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije