Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučna svjedočanstva

Marija Škaričić o seksualnom zlostavljanju: Budala će uvijek ostati budala, bijednik će biti bijednik

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
30.01.2021.
u 09:00

O ovoj temi glumica Marija Škaričić, koja i sama predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, iznijela je svoje mišljenje o tome vjeruje li da se dio tog verbalnog zlostavljanja često odvijalo pod izlikom da se nešto radi zbog umjetnosti.

Svjedočanstvo glumice  Milene Radulović o tome kako ju je silovao profesor i redatelj Miroslav Aleksić dovelo je do svjedočanstava i drugih žrtava spomenutog profesora, a na Facebook stranici  "Nisam tražila" osvanula su mučna svjedočanstva brojnih žena koje su ispričale svoje priče. Uskoro su i domaće glumice i studentice Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu prijavile profesore koji su ih seksualno uznemiravali ili zlostavljali. O ovoj temi za IN Magazin govorila je i glumica Marija Škaričić koja i sama predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i iznijela je svoje mišljenje vjeruje li da se dio tog verbalnog zlostavljanja često odvijalo pod izlikom da se nešto radi zbog umjetnosti.

- Naravno da ne vjerujem u te metode, nagledala sam ih se i naslušala otkad sam krenula u glumačke vode, nikad one nisu značile ništa osim nejasne potrebe da se nekog ponizi i da se iskaže ne moć nego nemoć. Mislim da je dobro što te stvari koje su nekad bile prihvatljive danas postaju neprihvatljive, najvažnije je da se o tome govori i da se ljudi javljaju. Budala će uvijek ostati budala, bijednik će biti bijednik, ali će biti možda pažljiviji. Opća klima danas govori nešto drugo nego što je govorila prije - izjavila je glumica te nastavila:

Što se tiče tih takozvanih pozicija moći, uvijek sam se pitala zašto se to tako zove jer mislim da netko tko je moćan ne može biti agresivan prema nekom na svijetu. Za mene je moć podrška, ljubav prihvaćanje, a ovo o čemu mi govorimo, to je duboka nemoć kompleksa i bijednog življenja.

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

JO
JosefKa
09:25 30.01.2021.

Nasilnik je nasilnik a "budala" je eufemizam. Nije bas najbolji opis. Nego...gdje je pokret za zene koje su stvarno silovane u ratu?

NE
Neo001
09:45 30.01.2021.

Kolike su dobile uloge, završile šlolovanja, napredovale zahvaljujući takvim uslugama i spriječile boljima, pametnijima, karkternijima životne prilike. Dovoljno je vidjeti po izazovnim oblaćenjima, gdje izazovnom ambalažom nude sadržaj, a poslije bi se kajale i pravile nevinim žrtvama.

LU
lupa
09:55 30.01.2021.

Problematika silovanja ne moze se povrsno analizirati. Kada bi ste uistinu pricali sa svojim kolegicama i zenskim clanovima obitelji koliko cesto su dozivjele neki oblik seksualnog zlostavljanja bili bi ste neugodno iznenadeni kada bi culi koliko cesto se to desavaava i koliko cesto muski spol ignorira molbu da prestanu, dapace to shvate kao izazaov i jos su agresivniji. Ali da, lakse je biti seljacina i optuzivati zene da samim svojim postojanjem one izazivaju vase primitivne nagone koje eto stotinjak tisuca godina vi niste u stanju nauciti kontrolirati, nego pokusati shvatiti da se zenama vise jednostavno ne da to trpiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije