Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi mađioničar u Hrvatskoj

Malen sam kao zrno, ljut kao papar, a trikovi su mi super

Točku za nastup u Supertalentu pripremao je mjesec dana i izveo je bez pogreške
Foto: Nova TV
04.04.2016.
u 09:00

Pod umjetničkim imenom Zrno bibera, Tibor je oduševio članove žirija, a posebno D. Martinović koja mu je dala zlatnu ulaznicu

Kako kutija lebdi čak i kada nam iz nje veselo maše djevojčica, 12-godišnji Tibor Matejčić nije nam htio odati. Pravi mađioničari, čak i ako se radi o onom s titulom najmlađeg u Hrvatskoj, tajnu svojih trikova baš nikad ne odaju. Upravo u tome i jest čar njihova nastupa, a da je simpatični Zagrepčanin doista talentiran, uvjerili su se i članovi žirija Supertalenta Nove TV koji su ga uz zlatnu ulaznicu poslali direktno u polufinale showa.

Magija u Švicarskoj

U svijet magije Tibora je uveo otac Dario, također mađioničar, a talent je brusio i nastupima u kazalištima, s ocem u predstavi “Čarobni svijet”, u školi, ali je nastupao i u Švicarskoj. Da ima punu potporu učenika cijele škole, a posebno svog šestog razreda, te nastavnika, jasno govori i zanimljivost kako mu je umjetničko ime Zrno bibera nadjenula upravo učiteljica u prvom razredu.

– Kaže da sam malen poput zrna, a ljut poput papra – ispričao nam je Tibor kojem su najveća podrška u svemu što radi njegovi roditelji.

– Jako ga podržavamo. Voljeli bismo da se nastavi baviti trikovima i iluzijama i profesionalno – kaže tata Dario uz kojeg je, prateći ga na gažama, Tibor od malih nogu upijao znanje. Pripreme za nastup u Supertalentu koji je članove žirija ostavio bez riječi trajale su gotovo mjesec dana, a uz iluzije poput ove koju smo sinoć vidjeli, Tibor voli i trikove na blizinu, takozvani street magic koji je u svijetu magije iznimno cijenjen.

Manipulacija na blizinu

– Tibor uživa u trikovima na blizinu, uz loptice, karte, novčiće... Ma, sve mu je fora, on voli biti na pozornici. Nismo ga nikad forsirali da se bavi magijom, sam je tražio i molio da mu pokažem trikove – govori nam tata Dario koji već sa sinom priprema i točku za polufinale emisije. – Pokazat ćemo tri velike iluzije, a na pozornicu ćemo dovesti i životinje. Više od toga vam ne smijem otrkiti, ali bit će tu svega. Moramo samo to probati ugurati u tri minute, što će biti izazovno jer nitko još nije izveo toliko trikova u tako kratkom vremenu – najavljuje. Uz Tibora, izravan su nastup u polufinalu Supertalenta prije izborili hula-huperica Jelena Znaor i plesna skupini Transform Crew, a sinoć žiri oduševili i Mihael Prelac, plesači Funkadelik, Hip Hop House, Brutala i Polina Mytko te Frane Meden, Barhazard, Slavonska duša, Marina Škof i Jelena Vranjković.

>> Baka me nagovorila na ples

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije