Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK PIJANISTA

Maksim Mrvica – vani ga vole, doma nije mogao naći izdavača

'14.07.2011. Hebrangova, Zagreb- U restoranu Gallo, poznati pijanist Maksim Mrvica odrzao je pressicu i razgovarao s novinarima povodom izlaska svog novog albuma Habanera. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/3
14.07.2011.
u 18:32

Svjetski poznati pijanist predstavio je svoj novi album "Appassionata" koji će konačno izaći i na hrvatskom tržištu za razliku od prošlog albuma koji nije objavio u domovini.

Šibenski pijanist svijet je pokorio prije gotovo deset godina, a danas je predstavio svoj deseti album. Maksim Mrvica (36) singlom “Habanera” najavio je svoj novi album “Appassionata” koji će pod etiketom Croatia Recordsa biti objavljen krajem ovog mjeseca. Mrvica je album snimio još prošle godine u poznatom Abbey Road studiju u Londonu, a riječ je o albumu koji će se nakon više od pet godina izbivanja pojaviti na hrvatskom tržištu. Pijanist objašnjava zašto se njegovi, u međuvremenu izdani albumi nisu našli u prodaji u njegovoj rodnoj zemlji.

Problem s izdavačima

Tridesetšestogodišnji je Šibenčanin svoj posljednji album pod nazivom “Pure” izdao prije dvije godine. Međutim, zanimljivo je da se on nije pojavio na hrvatskom tržištu. – Dugo vremena nisam izdao album u Hrvatskoj. Razlog je taj što nismo mogli ostvariti suradnju s hrvatskim izdavačima – tvrdi Mrvica. Vrlo neobično s obzirom na to da je riječ o specifičnom pijanistu i umjetniku poznatom i obožavanom diljem svijeta. Naime, Maksim je svoje prve nastupe održao još kao dječak od devet godina, dok je s dvanaest godina već imao svoje koncerte na kojima je svirao s orkestrom. Nakon završene Glazbene akademije u Zagrebu svoje je klavirsko umijeće usavršio u Budimpešti i Parizu. Kada je prije deset godina upoznao Tončija Huljića, bio je to početak suradnje koja traje do danas. Croatia Records je prepoznala poseban talent i originalnost te je potpisala suradnju s Maksimom, na kojoj će mnogi Maksimovi obožavatelji u Hrvatskoj biti zahvalni jer će album “Appassionata” moći pronaći u hrvatskim CD-shopovima.

 Popularnost u Aziji

 Na predstavljanju novog albuma, Mrvica je najavio koncert sa Zagrebačkom filharmonijom, koji će se održati 10. veljače 2012. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje je Maksim prije tri mjeseca nastupio uz nove hrvatske senzacije Stjepana Hausera i Luku Šulića. – Iako smo nastupili na istom događanju, nemam u planu buduće suradnje s dvojcem – kaže Mrvica, koji već popodne putuje u Kinu gdje ga očekuju novi nastupi. – Mojih je obožavatelja najviše u Aziji, ali publika je svugdje raznolika. Hrvatska se publika razlikuje od azijske, ali isto tako različita je u svakoj zemlji Azije, svakako bih izdvojio Južnu Koreju – rekao je pijanist. Uz brojna putovanja, najveće turneje očekuju ga na jesen kada će dva tjedna održavati nastupe u Japanu, a nakon toga čak mjesec dana u Kini.

Maksim ističe kako se nada da će se novi album svidjeti publici. – Moja je strast, osim klasike, i elektronska glazba. Jako mi je intrigantno stvarati te fuzije klasične glazbe, a opet da ne bude previše. Album je hrabar, dinamičan, a Tončijeve su skladbe doista filmske, drukčije. Nadam se da će publika biti zadovoljna – zaključio je Mrvica.

Kćerkica Leeloo navikla se na putovanja

Pijanist je sa suprugom Anom u braku već deset godina. Također Šibenčanka, Ana Mrvica (36) okušala se u dizajniranju večernjih kreacija za djevojčice. Njihova petogodišnja kći Leeloo poslužila joj je kao inspiracija. Malena Leeloo pohađa engleski vrtić i, iako ima samo pet godina, već se navikla na putovanja, tvrdi Maksim.
– Naravno da je teško uskladiti obiteljski život i posao, ali trudimo se i ide nam. Ana i Leeloo me prate na turnejama kada god mogu, najčešće kada je riječ o udaljenijim zemljama Azije, ali kćerkica se već navikla – kroza smijeh kaže ponosni tata, koji svoju jedinicu već odijeva u skladu sa svojim stilom.

 

Komentara 6

MA
majstor
06:04 15.07.2011.

leeloo....haha.

OB
-obrisani-
01:23 16.07.2011.

Maksim Mrvica ~ Habanera http://www.youtube.com/watch?v=ZhjwdXx0Z6g

TR
Trollerica
23:17 14.07.2011.

Domaće pizde.Valjda su mislili kako im se ne isplati.Kad su vidli kako mu ide ipak su mu izdali novi album

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije