Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Makedonka zakinuta za bodove, promijenjeni službeni rezultati Eurosonga

Foto: HRT screenshot
1/4
22.05.2019.
u 21:55

Problem je stvarao bjeloruski žiri koji je, suprotno pravilima EBU-a, prije finala otkrio za koga su glasali, pa ih je EBU raspustila. Zbog toga, EBU je morao naći neki alternativni način kako stvoriti rezultate žirija

Da su i na najvećim manifestacijama kao što je Eurosong moguće greške pokazuje vijest da su danas na službenom YouTube kanalu Eurosonga popravljeni rezultati finala. Kako piše portal Eurosong.hr. Europska radiotelevizijska unija priznala je pogrešku prilikom zbrajanja bodova tijekom objave rezultata žirija u finalu Eurosonga 2019.!

Problem je stvarao bjeloruski žiri koji je, suprotno pravilima EBU-a, prije finala otkrio za koga su glasali, pa ih je EBU raspustila. Zbog toga, EBU je morao naći neki alternativni način kako stvoriti rezultate žirija, koji su napravljeni tako da su uzeli zemlje koje su u istom potu kao i Bjelorusija (Armenija, Rusija, Gruzija i Azerbajdžan), vidjeli kako su finalisti prošli kod njih i izračunali prosječne rezultate. Međutim, na tablici rezultata tijekom prijenosa uživo bodove od jedan do 12 dali su zemljama koje su bile u zadnjih deset umjesto onima koje su bile u top deset. Prema ispravljenoj verziji Bjelorusija je dala Malti 12 bodova, 10 Sjevernoj Makedoniji, osam Cipru, sedam Italiji, šest Nizozemskoj, pet Azerbajdžanu, četiri Švicarskoj, tri Grčkoj, dva Švedskoj i jedan Rusiji. 

U konačnici se razlika između prvog Nizozemca Duncana Laurencea i drugog Talijana Mahmouda smanjila na samo 26 bodova.

Švedska je skočila sa šestog na peto mjesto, a Norvežani su pali s petog na šesto. Tamara Todevska iz Sjeverne Makedonije službeno je sedma, a novim zbrojem glasova postala je pobjednica po žiriju. 

Tamara Todevska danas se oglasila na Twitteru, prvo napisavši: "Pobijedili smo glasovima žirija"!

Zatim je čestitala i švedskom kolegi Johnu Lundviku, s kojim je zamijenila mjesta po žiriju:

John, oboje smo pobjednici, bio si fantastičan! 

Večernjakov kritičar Hrvoje Horvat o Eurosongu: 'Roko Blažević nije Ćiro Blažević'

 

Ključne riječi

Komentara 7

SV
SveJeUzalud
04:48 23.05.2019.

.........manifestacija rodne orijentacije....kakav Eurosong.....

KO
KomentatorEU
23:16 22.05.2019.

Nije mi uopce jasno zasto se ne nazivaju pravim imenom, zasto se skrivaju među normalnim svijetom, zasto ne kazu ovo je gejvizija i ćao a ne ovako licemjerno krasti pred ocima cijelog svijeta. Pa kako bi sexi makedonka pobjedila gej nizozemca, nikako, tko bi to dopustio kad drže i medije i scenu

OB
ObrenM
06:14 23.05.2019.

Sodoma i Gomora,ali u gorem izdanju.Normalni ljudi ce se uskoro morati skrivati i placati porez na"nenormalan zivot".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije