Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaje slike

Lupino pokrenuo akciju za bolesnu djecu, a u pomoć pozvao Vatrene i HNS

Stephan Lupino
Foto: Stephan Lupino
1/5
27.07.2018.
u 18:52

Stephan Lupino odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju na kojoj će prodati dvije slike koje su nastale tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu

Jedan od najpoznatijih hrvatskih umjetnika Stephan Lupino odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju na kojoj će prodati dvije slike koje su nastale tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu. Obje su slike, kako nam je kazao Lupino, natopljene suzama.

– Prvu sam sliku naslikao nakon pobjede protiv molitve. Svi su se molili Bogu, Dalić je kazao koliko su napravili uz pomoć božje milosti, svi su bili ponizni. U meni se nešto prelomilo. Uzeo sam platno veličine 165x105 centimetara, plakao i nacrtao sto križeva - rekao nam je Lupino koji je bio uvjeren da ćemo biti svjetski prvaci.

Foto: Stephan Lupino

Sliku je počeo raditi nakon pobjede protiv Rusije.

– Napravio sam šahovnicu na kojoj piše Hrvatska nogometna reprezentacija, te imena sva 24 reprezentativca i trenera Dalića. Veličina je ista, dakle 160x160 centimetara. Mislio sam da će biti crveno-zlatne boje no izgubili smo od Francuza, pa je šahovnica crveno-srebrna. Ipak, zadnji sloj sam dodao zlatnu boju. Ipak smo napravili veliki uspjeh - dodao je Lupino koji je odmah odlučio sliku pokloniti u humanitarne svrhe.

– Impresioniralo me kad sam vidio dječaka s Downovim sindromom kojeg je Luka Modrić grlio na pozornici. No, već i prije sam odlučio da će slike ići za pomoć djeci. Uostalom, već sam radio humanitarne akcije kada sam šest mjeseci slikao djecu u bolnici u Klaićevoj – dodao je Lupino i pozvao HNS, nogometaše, ali i gospodarstvenike da se uključe u akciju.

Foto: Stephan Lupino

– Mnogi su dobro zaradili na račun naše reprezentacije, prodajući hranu i piće tijekom Svjetskog prvenstva. Svi oni bi mogli donirati novac ili kupiti slike – kazao je Lupino i dodao da su se u akciju već obećali priključiti Miroslav Ćiro Blažević i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin koji je Lupinov veliki prijatelj i već je kupio dvije njegove slike.

>> Pogledajte i video o transferima hrvatskih nogometaša

Komentara 4

KA
kacavenda
23:32 27.07.2018.

Navodno su se javile mnoge nevladine udruge te svoje milijunske uplate prebacuju djecjim ustanovama i bolnicama, hvala im

ST
stric7
19:41 27.07.2018.

... bijedan pokušaj samopromocije kroz uspjeh nogometne reprezentacije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije