Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVAČ U KAZALIŠTU

Luka Nižetić: Ovo mi je najveća uloga

13.11.2017.
u 10:29

Monodramu 'Kako je Potjeh tražio istinu' za pjevača režirala je glumica Senka Bulić

Kazališne daske pjevaču Luki Nižetiću nisu strane, predstava “Kako je Potjeh tražio istinu” koja će večeras biti premijerno izvedena u zagrebačkoj Tvornici kulture u produkciji Kazališta Hotel Bulić izdvaja se od ostalih. Nakon “Mamma Mie” i “Aladina i čarobne svjetiljke”, Bulić je u “Potjehu” prvi put u glavnoj ulozi, i to sam na sceni.

Redateljica Senka Bulić zamislila je jednu od najpoznatijih i ujedno najtužnijih bajki Ivane Brlić Mažuranić iz ciklusa “Priče iz davnine” kao monodramu.

Nećkao se deset minuta

– Senka Bulić htjela je da fokus bude na glumcu. U tom smislu ovo je najozbiljnije što sam dosad radio u teatru. U svojim prethodnim kazališnim iskustvima bio sam dio predstave, jer iza stoji ansambl, a to je posve drukčiji osjećaj – objašnjava svestrani pjevač, koji se osim u pjevanju i glumi okušao i u kulinarskim vodama te osim što je snimio serijal emisija o kuhanju, ima i restoran u Komiži na Visu. Gluma ga je oduvijek zanimala te je zahvalan na novoj prilici.

– Ovo s “Potjehom” se divno posložilo jer mi je to najljepša bajka Ivane Brlić Mažuranić, a usto ga radi Senka Bulić, s kojom sam 2010. radio na predstavi “Aladin i čarobna svjetiljka”. Bio sam u šoku kada me nazvala, nećkao sam se 10-ak minuta. Pitao se kako ću to moći – otkriva Nižetić koji je ipak pristao nakon što je Senka Bulić rekla: “Ti si taj i ti to možeš”.

– Imao sam povjerenje u Senku, ona me dobro pozna, pa ako ona smatra da ja to mogu, tko sam ja da odbijem? – kaže Luka. Dodaje da je predstava dramski jako zahtjevna, sve se temelji na glumi.

– Prije nego što smo počeli raditi i sama pomisao na monodramu bila je za mene kraj svijeta. Mislio sam da će me strah blokirati. No, kako smo počeli intenzivno raditi i razrađivati scene, sve je počelo sjedati na svoje mjesto, osjetio sam kako dolazi olakšanje. I danas aktualne teme o ljudskoj pohlepi, totalitarizmu i vjeri su me dodatno udubile u proces stvaranja predstave. I sada sam se toliko unio u cijelu priču da jedva čekam večerašnju premijeru – rekao je pjevač. Posebno se raduje zbog načina na koji je Senka Bulić modernizirala predstavu i što se u njoj dosta eksperimentira – ne samo redateljski i glumački nego i glazbom i scenografijom, za koju je zadužen Tomislav Ćurković.

Elektronika i narodna glazba

– Glazba je posebna priča, fusion elektronike i narodne glazbe. Ništa manje zanimljivi nisu kostimi Olivera Jularića koje presvlačim na sceni. Pravi su dašak pop-kulture. To je glazbeno-vizualni jezik koji Senka i ja volimo na sceni - ističe Nižetić, kojem će na premijeri iz gledališta podršku dati kolege, prijatelji i roditelji koji će doputovati iz Splita. Žao mu je jedino što sestra Petra, koja živi u Kaliforniji, neće biti s njima.

Komentara 1

AU
aurissb1
13:59 13.11.2017.

Glumis ti vec dugo da si nesto sto vec odugo nisi ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije