Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trodnevna avantura

Ludo jahanje Likom u čast i sjećanje na Željka Malnara

17.10.2014., Zagreb - Krenula karavana prijateljstva posvecena Zeljku Malnaru.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
18.10.2014.
u 10:15

Glumac Dušan Bućan dio je ekipe o kojoj će Boris Veličan snimiti film

Ličkim vrletima ovog vikenda projahat će vesela družina prijatelja pokojnog Željka Malnara

U čast putopiscu i predsjedniku Republike Peščenica jahat će krajevima u kojima je Malnar provodio puno vremena i kako je sam govorio, pronalazio smisao života.

Ništa bez janjetine i gulaša

Ispred autopraonice Hampy na zagrebačkoj Pešči, mjesta na kojem se i danas rado prepričavaju brojne anegdote o Malnaru, jučer ujutro okupili su se njegovi prijatelji i laganim kasom zagrebačkim ulicama krenuli u ličku pustolovinu.

– Ideja se rodila spontano. Dušan Bućan mi je nakon ljeta pričao kako mu je kamenjar zadavao probleme dok je na konju išao na Krk pa sam mu savjetovao da mu je bolje jahati Likom. Predložio mi je da odemo zajedno.

Tu ideju sam ispričao i Hampyju koji je inače svake godine na jesen s Malnarom jahao po Lici i tako smo dogovorili jahanje u čast Malnaru – kazao nam je putopisac Boris Veličan.

Priznaje nam da konje više voli gledati na posterima, ali je zato svoj doprinos ovoj avanturi dao u logističkom smislu.

– Svi koji su krenuli prema Plećanima, odakle kreće jahačka tura, spavat će u logorima. Na vojnoj prikolici imamo i mobilnu kuhinju, ispeći ćemo tri janjca, skuhati gulaš od divljači, ali nećemo to zaliti rakijom jer će nam ona služiti isključivo za masažu umornih mišića – kroz smijeh će Veličan.

Dugogodišnje prijateljstvo Malnara i Hamdije Kahrića Hampyja bogato je anegdotama koje se i danas prepričavaju u njegovoj autopraonici.

– Jednom prilikom sam zamalo izgubio život. Ukratko, svako putovanje s Malnarom svodilo se na alkohol, nespavanje i sve što nije normalno. I ovo putovanje će sigurno biti u tom Malnarovu stilu – kaže nam Hampy i dodaje kako već sada vlada velik interes jahača za sljedeću turu jahanja u čast Malnaru.

Inteligentan i iskren frajer

Iako nisu zajahali konje, Zlatan Zuhrić Zuhra i Enis Bešlagić došli su pozdraviti članove ekspedicije i barem na taj način odati počast svom prijatelju.

– Nema tog konja koji bi izdržao Zuhru niti postoji konj koji bi mene slušao – u šaljivom tonu objasnio je Enis Bešlagić zašto se nisu odvažili zajahati. S Malnarom se družio uglavnom kod Hampyija.

– Između genijalca i ludosti znamo da je tanka granica, a on je uvijek šetao po njoj. Malnar je bio inteligentan frajer, nije se folirao, bio je iskren ma koliko to nekada zvučalo bizarno i pokazao je ljudima neki drugi svijet – kazao je Bešlagić o svome prijatelju.

Komentara 5

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:51 18.10.2014.

"Ludo jahanje Likom u čast i sjećanje na Željka Malnara" - i što je tu "ludo"??? obično penzionersko jahanje sa organiziranom kuhinjom i spavanjem. i to je za ovog novinara "avantura"? ne bi bilo loše da malo progugla tu riječ...

HK
hamdijahampy.kahric
23:51 12.11.2014.

zbog pijanstva Dusana Bucana iBorisa Velicana koji je imao zadatak i obavezu sve snimit ja nisam imao sav matrijal ,to je kao da vam svadbu na pola i isprekidano snimi a ja sam imao moralnu obavezu da se zahvalim sponzorima a imao dogovoreno sa gospodom Malenicom da ce to objavit na tv.pa je to propalo,tako DA TI JADNICI BORIS VELICAN I DUSAN BUCAN NECE SA NAMA VISE NA NIKAKVA PUTOVANJA ICI A S TIM SU SE AMA BAS SVI OSTALI USAGLASILI.nek si nadu sebi slicne nadu novac i konje i nek daju lazne jeftine izjave i nek prave filmove i objavljuju.iduce godine vec su se sad javili veliki broj jahaca da nam se pridruze tako da ce nas biti preko sto,koji nece kupit smece i flase iza ovakovih kao ova dvojca i koji su doveli sa sobom jos 7-8 svojih prijatelja na besplatno konzumiranja pica i hrane.pozdrav vecernjem listu i mjima ce uvjek vrata bit otvorene u novim nasim putovanjima,i hvala sto su nas i ovog puta pratili.

HK
hamdijahampy.kahric
23:10 12.11.2014.

ja sam Hamdija hampi Kahric organizator jahanja u spomen Zeljka Manara i tesko mi je ovo napisat da ne umanjim trud dobru namjeru ostalih sudionika jahanja njih 30tak za razliku Borisa Velicana i Duska Bucana koji su me natjerali svojimm komentarima laznim i jadnim da i ovu ljepu nakanu iskrive i da si pripisu sebi da bi ostali medijski aktuelni i iz toga ostvare svoj jadni interes.Zeljko Malnar i ja smo se druzili skoro cetvrt stoljeca-23godine ,intezivno smo se druzili i kroz te godine smo se i znali posvadat 2-3puta po par mj nismo razgovarali a nakon pomirdbe smo se zapili i jos intezvnije krenuli na koje kakva putovanja,sto dzipovima sto sa konjima.Dusko Bucan niti je poznavao Ž.Malnara a Borisu Velicanu Malnar nije dao ni prici nama u kaficu da sjedne s nama jer je znao da se Boris fura na njega i to na lazan nacin,kao i sad sto je izjavio da je on MENI predlozio jahanje u spomen Malnara,naime ja sam i 45dana prije jahanja otisao u Liku sa Mladenom Pticarom pticom da odredim trasu gdje smo Malnar i ja prosli ,odredili i odlucio sam datum jer smo u to vrjeme jahali jer u to doba nama zmija i obada sto smeta konjima.pozvao sa prijatelje a tada je Velican kad je cuo zamolio me je da sa nama ide Bucan neki glumac koji me je molio da mu nadem konja sto sam mu rekao da ima nas prijatelj za 250kn sa sedlom po danu sto mu je bilo puno a to je 50posto od cjene a prikolicu za konja sam molio svoju prijateljicu da mu posudi gratis a inace kosta 300kn dan koju nije vratio joj u dogovoreno vrjeme a mogao je nego u 23h a to je ipak malo kasno i to prljavu a dobio je cistu.Velican me je molio da bi isao i on da mu dam neku obavezu u logistici nasto smo se dogovorli da ima zadatak sve snimiti sa mojom profi kamerom i dao 300kn za gorivo,umjesto obaveze i dogovora koje je imao oni su Velican i Bucan Dusan i neki likovi koje su ONI pozvali bez MOG znanja opijali i drogirali do kasno u noc tako da su sve ljepe zelje nase koje smo htjeli uz vatru se sjetit pokojnog Ž.Malnara upropastili obe noci i unjeli negativnu vibru-nervozu svim sudionicima po noci su trazili lopate da kopaju rovove??? sta su smrkali da su misli da su u ratu??? tako da jahanje nam je postalo naporno umjesto uzitak a bili smo prvi dan 7h u sedlu bez pauza a drugi 5h.bilo nas je 32jahaca i 20ostalih plus 32konja 400kg zobi 120bala od 17kgsjena 50bala slame 100kg jabuka za konje 2janjca 5tabli speka 450jaja 200pari hrenovki 50kgpogace koja nam se dovozila do kampova 15lrakije 100piva 50orandzina 30lvina i na kraju u restoranu nas su cekala dva pecena odojka salata i vruca juha za sva sam vozila dao po 300kn za gorivo,pa sta si sad ti bjednici pripisuju sebi organizaciju da ce napraviti filmove a cilj im je samo da budu u medijima da ne zahrdaju i izjavljuju po medijima sto sta jadno...ja sam sve to platio od sponzora sam dobio 70posto a ostalo sam ja zakrpao odnosno autopraonica Hampy.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije