Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tom ellis

Lucifer iz pobožne obitelji u kojoj ima nekoliko svećenika

Foto: Screenshot
1/6
14.10.2018.
u 08:12

Zanimljivo je da je nekoliko Ellisovih članova najuže obitelji u svećenstvu, no on tvrdi da u njihovim teološkim razgovorima Sotona i prokletstvo nikada nisu bile teme razgovora.

Mnogi su glumci glumili neku verziju vraga.

Jedan od možda najpoznatijih kostima vraga nosio je Tim Curry u filmu "Legend". Curryjev vrag bio je crven i bijesan, s velikim rogovima, baš onakav kakvog smo ga vjerojatno svi mi zamišljali kao djeca. 

Foto: Screenshot/reuters

No kada smo malo odrasli, upoznali smo se s time da vrag nije baš toliko groteskno biće koje djeci stvara noćne more, već ga se opisuje kao palog anđela - i možemo ga zamisliti kao običnog čovjeka koji nam je ispred nosa ukrao taksi u subotu navečer kada smo samo željeli otići doma jer nam je netko prolio piće po najdražim cipelama. Takvog vraga glumi Tom Ellis u seriji "Lucifer".

Ova serija snimana je po dijelu grafičkog romana „Sandman" Neila Gaimana. Njegov Lucifer nije zao, samo mu je dosadilo vladati prokletima u paklu. Zbog toga odlučuje napustiti podzemni svijet i otvara noćni klub u Los Angelesu. Tamo ga privuče detektivka Chloe Deckar, koju glumi Lauren German, i on joj odluči pomoći u rješavanju ubojstava. Čak ide i na psihoterapiju da bi popravio odnos s ljutitim bratom anđelom i naravno - ocem.
 

Tomu Ellisu, koji je rođen u Cardiffu u Walesu, ovo nije prvi susret s nadnaravnom tematikom. Glumio je već u znanstvenofantastičnoj hit seriji „Doktor Who" i u seriji „Merlin". U stvarnom životu Tom ima troje djece, prvo iz veze s bivšom djevojkom Estelle Morgan, a drugo i treće iz braka s glumicom Tamzin Outhwaite s kojom je bio od 2006. do 2014. Trenutačno je zaručen za televizijsku producenticu Meghan Oppenheimer, a jedan mu je od najboljih prijatelja glumac James McAvoy kojega smo zasigurno najbolje zapamtili kao profesora Xaviera, vođu X-mena.

Za časopis Interview rekao je da mu je scenarij odmah bio zanimljiv i na prvu je znao da baš želi tu ulogu, te je dodao da serija ne bi trebala biti nekakva velika teološka debata, već samo zabava. Rekao je da smatra da je to više priča o iskupljenju, što se može iščitati iz grafičkih romana koji su bili izvor materijala za seriju.

Foto: Screenshot/reuters

Zanimljivo je da je nekoliko Ellisovih članova najuže obitelji u svećenstvu, no on tvrdi da u njihovim teološkim razgovorima Sotona i prokletstvo nikada nisu bile teme razgovora. 
- Moj je tata pastor, stric mi je pastor, sestra također. Odrastao sam na ljudskim plodovima kršćanstva pa su poruke u obitelji uvijek bile mir, ljubav i razumijevanje, što je super. A što se tiče moje uloge Lucifera, svi su uzbuđeni što ga glumim - rekao je Tom.

Kada je Gaiman kreirao Lucifera, zamislio ga je kao Davida Bowieja, no Ellis kaže da to baš nije utjecalo na njegov pristup ovom liku. Rekao je da je glazba u velikom dijelu serije Luciferov glazbeni ukus, jer je on voli i glazbeno je darovit. Dodao je i da smatra da Lucifer u ovoj seriji nije tako loš i da ga konstantno prati nedoumica je li on sam loš ili je loš zato što je tako odlučio njegov otac.
Iako nije odlučio uzeti Bowieja kao izravan utjecaj, rekao je da je po njegovu mišljenju ovaj njegov Lucifer napisan kao lik iz romana Oscara Wildea, ali prožet nekakvom rokerskom energijom. 
Ne sumnjamo da će vas Tomov Lucifer zaintrigirati isto kao i nas, ako već nije do sada, a sigurni smo da ćemo ga uskoro vidjeti i u nekoj većoj hollywoodskoj produkciji. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

BO
Boris2109
09:38 15.10.2018.

Ljudi moji tko je od vas pogledao seriju?

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:23 14.10.2018.

Hvaljen Isus i Marija.

LU
lunar777
11:15 14.10.2018.

Što drugo reći osim Hollywood, leglo sotonizma, pedofilije i sve moguće dekadencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije