Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMEN NA DINA I BORISA

Lovre Lučin predstavio spot za pjesmu 'Pape moj'

Lovre Lučin
Foto: Screenshot
21.09.2017.
u 17:53

- Zna se da sam Dinov veliki fan i kad su mi ponudili ovu pismu, bio sam oduševljen. Odrastao sam na toj i takvoj glazbi. Pisma mi je prekrasna... Odmah me je takla i dao sam sve od sebe da je sto bolje otpjevam - kazao je Lovre Lučin

Nikad objavljenu skladbu hrvatskog kralja funka Dina Dvornika na Splitskom festivalu 2017. u srpnju izveo je splitski pjevač Lovre Lučin, za koju je dobio drugu nagradu stručnog žirija te nagradu novinara za najbolju pjesmu. Nakon što je u ožujku 2008. preminuo Boris Dvornik, Dino je počeo raditi pjesmu “Pape moj”, koju je posvetio pokojnom ocu. Skladao je melodiju, no tekst nije stigao napisati.

Preminuo je u rujnu 2008., šest mjeseci nakon oca Borisa. Pjesma je godinama stajala u ladici Srđana Sekulovića Skansija, koji je Dinu napisao pjesme “Hipnotiziran” i “Pelin i med” s posljednjeg albuma 'Pandorina kutija' koji je “kralj funka” izdao prije smrti. Nakon uspjeha na Splitskom festivalu, snimljen je i videospot.

- Prije godinu dana skužio sam da imam Dinovu pjesmu ‘Pape moj’. Nazvao sam Dinovu suprugu Danijelu da je pitam mogu li napisati tekst. Ćutio sam kako bi on o ocu razmišljao. Pjesmu sam napisao u roku od 10 do 15 minuta. Danijela se pjesmom oduševila - rekao je Skansi.

- Zna se da sam Dinov veliki fan i kad su mi ponudili ovu pismu, bio sam oduševljen. Odrastao sam na toj i takvoj glazbi. Pisma mi je prekrasna... Odmah me je takla i dao sam sve od sebe da je sto bolje otpjevam. Pratim Dinovu glazbu i život, otkad znam za sebe i ovo mi je jedinstvena prilika da odam počast čovjeku koji je toliko utjecao na mene kao glazbenika. A i donijeti ljudima još jednu pjesmu Dina Dvornika koju inače ne bi imali priliku čuti - dodao je Lovre Lučin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije