Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga prilika

Lorena se ipak ide natjecati!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
19.02.2019.
u 06:28

Natjecanje "OGAE Second Chance" ili "Drugu priliku" organiziraju fan-klubovi Eurosonga još od 1987. kako bi dali priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu.

Tijekom glasovanja na Dori 2019, bilo je očito da je dvojac iz Splita – Roko Blažević i Lorena Bućan – u utrci za pobjedničko mjesto. Hrvatska je dobila krila, a pobjednik Dore Roko Blažević u svibnju leti u Izrael gdje će nas predstavljati s pjesmom The Dream.

Međutim, njegova sugrađanka i najmlađa finalistica Dore, prema glasovanju članova Udruge  Eurofest Hrvatska koja okuplja obožavatelje eurovizijskog festivala Hrvatske, proglašena je pobjednicom Dore s pjesmom The tower of Babylon. Zbog toga će predstavljati Hrvatsku na natjecanju OGAE Second Chance 2019., u organizaciji talijanskog OGAE kluba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mala Lorena je shook. Da mi je ovo netko rekao prije 8 godina, ne bi mu vjerovala. Ne znam kako da opisem srecu i zadovoljstvo koje osjecam. Iskreno, iznenadila sam i samu sebe.. Ovo uistinu je ogroman uspjeh za mene, i jos jednom ponavljam da sam pre pre zahvalna. Prvo hvala mom team-u koji su mi omogućili sve da bi imala što bolji nastup. Iznimno hvala Tončiju Huljiću bez kojeg se ovo nebi dogodilo. Hvala gosp. Vjekoslavi Huljić i Ivanu Huljiću na tekstu te Leu Škaro na aranžmanu. Hvala @loveelfs na spektakularnom outfitu i zbog kojeg sam se osjecala da sam stvarno u Babilonu, a ne na pozornici. Hvala @frizerskisalondomino i @ivaberisic na predivnom make up-u. Hvala mom koreografu Igoru Barberić koji mi je pomogao da pokazem sviju inner Beyonce 💜 I naravno, hvala svima vama koji ste glasali za mene i koji ste me podrzavali. Zbog vas sam zaradila visoko drugo mjesto, koje cu zauvijek pamtiti. Mom @rokoblazevic_official zelim svu srecu na ovom svijetu, jer sam mu to uvijek zeljela i uvijek cu zeljeti. Htjela bih se raspisati o tome koliko sam zahvalna i sretna, ali stvarno nemam nikakvih rijeci koje bi opisale to. Ovo nije kraj, ovo je tek pocetak.. ✌🏼💜✨

A post shared by 𝖑𝖔𝖗𝖊𝖓𝖆 (@lorenabucan) on

Članovi Udruge svaku pjesmu izvedenu na Dori 2019. ocjenjivali su bodovima od 1 do 10 pa je tako svaka pjesma imala podjednake mogućnosti. Rezultati tog glasovanja vrlo malo su varirali u usporedbi s pravima, ali prva tri mjesta obrnutog su redoslijeda – prvo mjesto zauzela je Lorena, drugo je zauzeo rasplesani Luka Nižetić i Brutalero, a s pjesmom The Dream Roko je otišao na treće mjesto.

OGAE Second Chance Contest ili "Druga prilika" organiziraju eurosong fan klubovi još od 1987. kako bi dali drugu priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu, a po mišljenju njihovih članova to zaslužuju. Natjecanje je digitalno i odvija se preko interneta i društvenih mreža, a vrijede slična pravila kao i na Eurosongu.

Hrvatska je čak 19 puta sudjelovala na tom natjecanju, a najbolji rezultat postigli su Novi fosili 1996. godine s pjesmom Spray. Hrvatska do sada nikada nije pobijedila na tom natjecanju, a najuspješnija je Švedska s ukupno 15 pobjeda.

Pogledajte što stilist Ivan Friščić kaže o modnim kombinacijama s Dore:

Komentara 23

DU
Deleted user
07:55 19.02.2019.

Dno dna. Cajka. Nema veze sa muzikom.

Avatar TamiFlu
TamiFlu
08:02 19.02.2019.

Cobanluk. Mahala.

GR
grodar
07:26 19.02.2019.

Lorena je prekrasna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije