Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 HOMBRES

Livanjski blues ritmovi odjekivat će na obali Cetine

4 Hombres
Foto: Promo
1/4
28.06.2019.
u 13:49

Zanimljivo je da grupa ima i pravog rekordera. Njihov bubnjar Budo upao je u Guinessovu knjigu rekorda jer je bubjeve svirao punih 48 sati i 15 minuta!

 Treće izdanje Thrill Blues Festivala koje se i ove godine 6. srpnja održava na prekrasnoj pozornici u glavnom trijskom parku tik uz Cetinu osim svjetski poznatih imena kao što su Manu Lanvin i Harrison Kennedy gledat ćemo i nekoliko zanimljivih regionalnih imena. Jedna od tih grupa je i 4 Hombres iz Livna, koja će na Thrill Blues Festivalu održati koncert od 18.20 do 18.50.

- Grupa 4 Hombres postoji godinu i pol, a nastala je od grupe Helios koja je 25 godina svirala progresivni hard rock i izdala tri albuma. Mersad Pivčić i ja smo odavno htjeli  da se vratimo korijenima, odnosno bluesu, te se rodila ideja za osnivanjem blues banda - kazao nam je Darko Knežević, gitarist i vokal grupe 4 Hombres. Poslije nekoliko promjena osim njega u grupi su još i Mersad Pivčić - bas, Amel Brkić - gitara i Budo Hajder - bubanj. Zanimljivo je da grupa ima i pravog rekordera. Njihov bubnjar Budo upao je u Guinessovu knjigu rekorda jer je bubjeve svirao punih 48 sati i 15 minuta!

- U početku smo htjeli svirati samo za svoju dušu, ali priča se zavrtila malo ozbiljnije.  Stoga sad imamo i kombinaciju gdje nam se pridruži na vokalu Iva Ivković, pa imamo i dodatak 4 Hombres & Flowery.  Reakcije na naše svirke su odlične, puno bolje nego što smo očekivali. Fanova u Livnu nema mnogo, što je za očekivati s obzirom kakva glazba vlada danas, ali treba biti uporan i mladima pokazati zašto blues i rock opstaje sve ove godine - mišljenja je Knežević. 

Repertoar grupe 4 Hombres je široki spektar bluesa i blues rocka - od klasičnog 12-taktnog do modernijeg bluesa. Zato imaju i veliki broj uzora - od B.B. Kinga, Muddy Watersa, preko Gary Moore, pa do Joe Bonamasse, Kenny Wayne Shepherda..

- U početku smo svirali samo obrade, a onda su nam za autorski rad vjetar u leđa dali Boris Hrepić- Hrepa i Darko Bakić. Jedan od uvjeta da bi nastupili na Thrill Blues Festivalu bio je da imamo i svoje pjesme. Mersad i ja smo i u Heliosu bili autori, te smo odmah napisali tri autorske pjesme. U Trilju ćemo izvesti pjesmu ''Kad te sanjam'' koju mislimo poslije ljeta snimiti. Iznimno nam je drago da nastupamo među najvećim imenima bluesa,iz Hrvatske  i svijeta,a pogotovo jer je Thrill blues festival prerastao u najbolji blues događaj na ovim prostorima.

U Trilju nastupamo sa Ivom Ivković i pozivamo sve da dođu i uživaju u dobroj glazbi - kazao je Knežević.  Nakon Thrill Blues Festivala grupu 4 Hombres očekuje nastup na Busija Rock Festu u Glamoču, te po rock klubovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije