Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Astro analiza

Lino Červar nakon osvajanja srebra ne odmara, čekaju ga ovi izazovi

Foto: Frano Jerkan/PIXSELL
1/5
02.02.2020.
u 21:30

Lino je svojim radom i rezultatima postao pravi autoritet. Na težak način je to postigao. S time se može i treba ponositi, jer njegov utjecaj u hrvatskom rukometu ostat će trajan, odolijevat će vremenu.

Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar je dokaz kako se snaga čovjeka krije u mentalnom, u predanosti poslu i u prilagođavanju svojim potencijalima.

Začuđujuće je kako muškarac krhkog tijela može biti autoritet timu visokih muškaraca – sportaša vrlo snažnih tijela. Červar je svoju ljubav prema rukometu usmjerio u stjecanje i u primjenu znanja iako sam nije bio zapaženi igrač. On je vrlo rano prestao biti igrač i postao je rukometni trener. Poput prave horoskopske Djevice marljivo je radio, učio i primjenjivao naučeno, analizirao igru tima, ali i svakog pojedinog igrača.

Njegova prva reakcija je velika objektivnosti iza koje se skriva osjećajnost i svjesnost da prije svega želi biti koristan i produktivan. Uglavnom je prema ljudima suosjećajan i prihvaća ih takve kakvi jesu, čak se za njih žrtvuje. Lino jako voli red oko sebe. Kao dijete znao je uživati u nekoj sitnici dugo vremena i stvarati svoj pogled na svijet kroz neki detalj. Lako i brzo Lino spozna bit bilo kojeg problema. Može se reći da je perfekcionist.

Vrlo je lojalan ljudima koje poznaje i koje procjeni da su ispravni. Takvi odnosi mu traju do kraja života. Znanje je za Lina jako važno – ono je nešto s čime se treba ponositi, nešto što odražava moć, autoritet i sigurnost. Od malih nogu želio je biti ozbiljan, važan, imati ugled, biti netko i nešto. Voli slavu i priznanja, vanjsku potvrdu svoje vrijednosti, ali je ujedno i skroman i ne želi se hvaliti.

Lino je svojim radom i rezultatima postao pravi autoritet. Na težak način je to postigao. S time se može i treba ponositi, jer njegov utjecaj u hrvatskom rukometu ostat će trajan, odolijevat će vremenu. Želio je biti heroj i to je i postao. Njegove emocije su pod kontrolom ali kod stresa zna kreirati dramatične emotivne scene.

Osobe poput njega imaju dugi život, a godine se ne primjećuju na umu niti na tijelu. Iako je Lino ozbiljna osoba on druge zna zabavljati i provocirati na šalu. Za Linu Červara možemo reći da je osoba koja je sama sebe stvorila - od početka, ''s golim rukama'' izgradila sebe i sve što ima.

Ovo je godina prihvaćanja i priznanja za sve dosadašnje uspjehe u trenerskom poslu, poput profesora koji je naučio učenike svemu što on zna, motivirao ih da daju od sebe sve i da se svim srcem natječu sa najboljima. Još se iz planeta daje naslutiti nova knjiga ili bolje reći jedan novi rukometni udžbenik i dokumentarni film. O mirovini Lino realno mašta ali bit će to vrlo aktivna ''mirovina''.

Za više astro-analiza posjetite stranicu astrologinje Anđelke Subašić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije