Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjedan mode

Linija Ivane Popović - etno za svaki dan ili visoku eleganciju

dreft fashion week zagreb (1)
Foto: Pixsell
1/4
22.05.2011.
u 21:00

Među sedam dizajnera prikazanih posljednjeg dana Dreft Fashion Weeka bilo je svega – od naglašene ženstvenosti do mode bečkih dječaka

Završna večer Dreft Fashion Weeka predstavila je sedam dizajnerskih imena, a uz iznimku Ivane Popović koja gleda u budućnost i sljedeće proljeće, prikazane su linije jesen – zima 2011. Popović je naglasak stavila na etnomomente, kombinirajući indijske lepršave prozirne hlače i kombinezone sa zanimljivim drvenim prslucima. Reviju je počela performansom nekoliko akrobatkinja koje možda najbolje ističu kontrast između ležerne, svakodnevne nosivosti njezinih modela koji bi se mogli naći na svakoj domaćoj "alternativki" i mogućnosti da se od tih "krpica" napravi profinjena kombinacija za onaj drugi – elegantniji svijet.

Najveću nagradu zasluženim pljeskom dobio je londonski dizajnerski dvojac Fyodor Golan. Njihovi modeli sputavaju ženu, ograničavaju joj kretanje, no istodobno savršeno ističu ženstvenost i profinjenost. Španjolski dizajner Carlos Diez složio je koncept futurističkog nazivnika, pomalo apokaliptičan – teška bijela vuna u zagrljaju lepršave svile, a sve zapečaćeno teškim čizmama. Žena je kod Dieza zamotana i sigurna od svih vanjskih utjecaja, dok je muškarac stavljen na vjetrometinu – posebno u kratkoj kožnatoj suknjici.

Ono najfinije i najuglađenije kod muškarca izvukao je Toni Rico pretvorivši modele u nježne bečke dečkiće, najboljih manira u najboljim i najmekšim materijalima. Sakoi i puloveri od svakog grubijana napravili bi dečka kakvog se vodi kući da prvi put upozna roditelje.

I londonski dvojac Aminaka Wilmont krenuo je tragom futurizma, ali ipak se posvetio onom ženskom u ženi. Opsjednuti oblikom i siluetom, kako za sebe kažu, predstavili su mračnu kolekciju haljina s printevima koje se dodatno opterećene kožnatim jaknama, čizmama i prslucima.

Martina Sporiš inspiraciju je pronašla u ptičjoj perspektivi. Njezine grabežljivice slojevito su zatrpane teškim pernatim nakupinama, pomalo su raščupane i pretjerane. A nimalo pretjerana, čak bolno jednostavna bila je kolekcija Kristine Burje. Uredska moda – bijele košuljice na tamnoj podlozi hlača ili suknji začinjene kojim šavom više nisu impresionirale svjedoke završnice ovog tjedna mode.

Dječak sa stilom: Tit (10) obožava modu i zna hodati na štiklama

Radovan Marčić iz Masterchefa došao gledati lijepe žene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije