Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krenuli kući

Let dug 30 sati: Princ George plakao je na povratku kući

Kate Middleton, princ George
Foto: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL
1/6
26.04.2014.
u 14:15

Vojvoda William nije se veselio letu od 30 sati jer je znao da će njegov devetomjesečni sin na putu postati nemiran

Iza tročlane britanske kraljevske obitelji dva su tjedna uzbudljive turneje po Australiji i Novom Zelandu s koje su u Veliku Britaniju ponijeli nezaboravne uspomene.

Vojvode William i Catherine sa svojim su devetomjesečnim sinom Georgeom jučer krenuli kući, a do Ujedinjenog Kraljevstva putovat će dugih trideset sati.

Foto: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL

Prije nego se ukrcao u zrakoplov u Canberri, William je priznao da se ne veseli letu jer će mali George na tako dugom putu sigurno postati nemiran. Posljednja postaja na proputovanju vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea bio je glavni grad Australije Canberra gdje su bili na komemoraciji i smotri u povodu nacionalnog dana veterana, poznatog kao Anzac Day, koji se obilježava u sjećanje i čast svim Australcima i Novozelanđanima koji su služili i poginuli u svim ratovima, sukobima i mirovnim operacijama.

Nakon što su položili vijenac u Australskom ratnom memorijalnom centru, Kate i William sa sinom su se uputili u zračnu luku gdje su ih ispratili australski premijer Tony Abbott i guverner general Peter Cosgrove. Prije nego su ušli u zrakoplov gosti iz Britanije mahali su svojim domaćinima, a mali je George bio posebno tužan zbog odlaska iz zemlje klokana.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Rasplakao se, no majčine nježne riječi i poljupci brzo su ga smirili. S prvog putovanja na koje su vodili i svog nasljednika vojvode su ponijeli mnoštvo darova, među kojima zaštitne znakove Australije i Novog Zelanda, daske za surfanje, svaki član obitelji dobio je i skateboard, ali najvredniji dar zasigurno su im lijepe uspomene.

Osim u Canberri, boravili su u Sydneyu, Brisbaneu, Adelaideu, sudjelovali u utrci jedrilica, družili se s Aboridžinima, posjetili mistično sveto kameno brdo Uluru i doživjeli mnoge druge uzbudljivosti.

>>Kate u ruke dobila - zmiju, a domaćine očarala jednostavnim stilom

Komentara 3

L0
luena 01
15:18 26.04.2014.

Covjek bi pomislio da je i Hrvatska Britanska kolonija koliko se pise o njima po nasim medijima... nemamo li mi precih vijesti i problema u zemlji .. ?

NE
neboiznadzagreba
14:35 26.04.2014.

Koliko informacija, cijeli dan imam o čemu razmišljati , zabolit će me glava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije