Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLEKCIONARSKO BLAGO

Lennonova gitara prodana za 2,4 milijuna dolara

gitara
Foto: Reuters/PIXSELL
08.11.2015.
u 08:51

Instrument je nestao u prosincu 1963. na božićnom koncertu Beatlesa u Finsbury Parku i za njega se nije znalo 50 godina

Gitara koja je Johnu Lennonu bila posebno draga i kojom se koristio u skladanju Beatlesovih uspješnica poput "She loves you" i "All my loving" prodana je za 2,41 milijun dolara na dražbi koju je u subotu organizirala američka kuća Julien's Auctions.

Lennon je tu akustičnu gitaru marke Gibson J-160E iz 1962. kupio u Liverpoolu u rujnu iste godine za 161 funtu, dodaje ustanova.

"John je toliko volio tu gitaru da ju je nosio kući, gdje je pisao pjesme s Paulom McCartneyjem", dodaje aukcijska kuća u priopćenju u kojemu izvještava o prodaji.

Julien's Auctions navodi da je instrument nestao u prosincu 1963. na božićnom koncertu Beatlesa u Finsbury Parku, u Londonu i za njega se nije znalo 50 godina. Julien's ne otkriva kako je pronađen.

John Lennon koji je 8. prosinca 1980. ubijen ispred zgrade u kojoj je stanovao, u blizini Central Parka u New Yorku, imao bi ove godine 75 godina.

>> Lennonova gitara prodana na aukciji za 408.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije