Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerna sebi

Lady Gaga nastup na Super Bowlu posvetila je hitovima i poslala suptilnu poruku političarima

Lady Gaga
Foto: PA/Pixsell
1/12
06.02.2017.
u 08:00

Prije Super Bowla pjevačica je rekla kako će njeno nastup biti u duhu jednakosti, ljubavi i suosjećanja prema zemlji koju voli, a odabirom pjesama za otvaranje Super Bowla je i potvrdila ove svoje riječi

Uoči sinoćnjeg nastupa na Super Bowlu jedni su očekivali, a organizatori malo i strahovali, kako će Lady Gaga nastup u poluvremenu, ovog u Americi najvažnijeg sportskog događaja, iskoristiti i za snažnu kritiku novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Gaga je publici priuštila vrhunski nastup, a politička poruka nije izostala samo je bila suptilna i tako je ostala odana sebi a organizatori nisu imali razloga čupati si kosu nakon njenog nastupa.

Iako glazbene zvijezde imaju običaj na nastup na Super Bowlu pozvati i glazbene goste, Lady Gaga to nije učinila i cijelu pauzu u poluvremenu na stadionu NRG u Houstonu posvetila je svojim najvećim hitovima.

Prije Super Bowla pjevačica je rekla kako će njeno nastup biti u duhu jednakosti, ljubavi i suosjećanja prema zemlji koju voli i da je to jedina poruka koju želi poslati, a odabirom pjesama za otvaranje Super Bowla je i potvrdila ove svoje riječi. 

Nastup je otvorila miksom domoljubnih skladbi skladbom  "God Bless America" i "This Land is Your Land" pjesmom koja je u zadnjih par tjedana postala i himnom prosvjednika koji se bore protive Trumpove politike i njegovih imigracijskih zabrana.

Nakon izvedbe ove dvije pjesme u svom bliještećem kostimu 'preletjela' preko publike i popela se na glavnu pozornicu.

Uslijedio je njen hit "Poker face" i na pozornici joj se pridružila skupina plesača, a hitovi su se nizali, od "Just Dance" do velikog finala s "Bad romance".

Odmah nakon poluvremena Elton John na Instagramu je objavio fotografiju s Lady Gagom i napisao: Ovo je najspektakularniji nastup ikad viđen tijekom poluvremena utakmice Super Bowla. Tako je uzbudljivo biti ovdje!

 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
08:10 06.02.2017.

šaljem i ja poruku Trumpu ... neke i dalje pate Clintoni ,mediji ,civilne udruge i Soroš .

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:02 06.02.2017.

Lady Gaga, možda najpodcijenjenija osoba iz vrhova muzičke estrade u Americi. Naravno, dio tog podcjenjivanja dolazi od onih koji nisu u stanju razlučiti nečiji scenski i javni nastup u ulozi zvijezde pop muzike od njezinog doprinosa toj muzici pa osobu poistovjećuju s njezinim scenskim i javnim prikazom. Lady Gaga je kompletna umjetnica. Ona je pjevačica i klaviristica s muzičkim obrazovnim temeljima, kompozitorica i tekstopisac, plesačica i stvarni idejni vođa vlastite karijere. Ovaj balansirani mini koncert je pokazao i da shvaća situaciju u američkom društvu i da ne želi štetiti svojim utjecajem u prilici ogromne gledanosti. Iako očito nije sklona svim Trumpovim potezima nije išla na iskaze nepoštovanja prema instituciji američkog predsjednika što je sasvim u redu. Na pogreške institucija treba ukazivati ali institucije treba čuvati.

KA
kapunjohan
08:29 06.02.2017.

Svijetska gonja protiv Trumpa daje dojam da je on došao u bijelu kuću kao siledžija, sve izbaci i samovoljno preuzeo vlast. Zaboravlja se da je on pobijedio na demokratskim izborima po pravilima jedne od najrazvijenih demokracija na svijetu i zato mi nije jasno kako gubitnici izbora ne žele priznati taj poraz i koriste sve i svakoga pa i beznačajne političke osobe kao što je ledi gaga da pljuju po vlastitim pravilima života u svoj domovini. Jasno je da za njega nisu bili svi jer bi onda pobijedio recimo sa 90 ili 100% i nebi bilo onih koji ga ne volea tako uvijek će ih biti a oni su ipak glasna politička manjina, pa što kod tko mislio o Trumpu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije